Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jakého si mne představuješ?

17. 07. 2015
8
19
1520

Zvědavě jsem otevřel

neznámé dveře

A srdce divoce bušilo

vzrušením,

že pustí mě dál,

že vedou kdo ví kam..!

 

Za něma byla úžasná šatna

a nekonečno převleků v ní

Život tam stál

a mlčky se na mne usmíval. 

Jak ve snu jsem se svlékl

a zastavil se mi dech. 

 

Už jen prázdno

a kouzelné kostýmy

visely na všech zdech

 


19 názorů

Neloknou si by bylo jedině nijak neospravedlnitelné odříkání. Ale ne jen pro požitek sám. Pijme i důvěru, opěrné body vně nás. Ano, použitelné, neznámo v nás, které se rádo směje.


cvrcka
13. 09. 2017
Dát tip
mas tedy cire dia loky...primo od zdroje. Ano, vnimatelne. Usmivam se.

cvrcka
13. 09. 2017
Dát tip
:)

:)jde ti si nechat v rukou impuls, kterým se vedeš a dát mu vystupovat z hloubi básní a zase jej tam nechat vracet. To já mu spíš dám sebe a on mne dovede tam, odkud přichází. Až pak si ho nechám v tichu.

Aha, to jsem měl za to, že mluvit se má vždy jen tak, aby to za ten prožitý čas stálo. Pak se stejně ponoříme do ticha. Pro mne totiž Dia znamená, že to má jít na jádro...jako že bez zbytečných kalorií:)

a log-ické už to být nemusí:) Klidně znesvětím celou kulturu a její svatá práva, dávám přednost výpovědi ticha a to si na zvyky a společenslé pravidla nepotrpí.

Vše se neustále mění a tak je zřejmé, že nemůžeme nikdy začínat tím, čím jsme končili. Pokud se mezi tím vše proměnilo, jsme již jiní také. A tak se i mění přímo vztah k tomu, co vyjadřujeme...a mě se právě něco do této chvíle potlačovaného vynořilo...tak to nenechám usnout:)

 


cvrcka
12. 09. 2017
Dát tip
pokud je to tak, jsou to dobre texty. Dialog je totiz mnohem vic, nez co se bezne mysli - rec dvou. Ne ne. Dia log zamena skrze slova. Skrze slova. Nekam . ;)

Máš texty, do kterých se dá spadnout stejně. Ve stejném směru a mám za to, že jsem nikdy nelitoval, když jsem do nich rovnou padal. A jistě i dál. Nejsou ani škrobené ani natoucí. Jsou prostě přímé. V hladině, ve které se k nim dostávám. Nač to tajit.


cvrcka
10. 09. 2017
Dát tip

vím dost přesně, co bych chtěla. ztratit se v komunikci je možné i zcela neznámým lidem. všichni kolem klidně mohou rovnýma nohama spadnout přes Tvůj text až k něčemu vzrušujícímu. já že jsem s tím začala? :D


Ještě jsme se nepoznali a už že bychom se ztratili?:)...bez obav a rozpaků by to mohlo znamenat poměrně něco vzrušujícího. Pokud do toho obecně nespadnou všeci tady kolem:D...víš, co bys to vlastně chtěla?


cvrcka
09. 09. 2017
Dát tip
"obecne" chtelo rict - texty s nazvy, pro vsechny tady kolem. Uz dlouho nemas nove dilo. Ptam se pratrlsky, zvedave, proc. Zmatlo Te tohle? Nebo kde jsme se ztratili?

cvrcka
09. 09. 2017
Dát tip
ptas se, jako kdyby sis nebyl jist, kde koncis Ty a zacina nekdo druhy. Rezonance rozhovoru. Co bylo pred cim. Neda se s tim souhlasit - je to pokazde trochu jine. Proc uz nepises "obecne" texty?

:)souhlasím...intimita sama může vstupovat do neznáma. Proč tomu bránit očekáváním, jak a kam povede. Tedy je v ní samotné náboj a pohyb. A ten nelze uchopit slovy...neslyšel jsem to už někde?:)na toto nelze uplatnit žádný zákon, jen se vést, kam se tento proud sám zaměřuje. A to lze Zaměřit pozorností...nepovídal mi už někdo o tom? 


cvrcka
09. 09. 2017
Dát tip
jenomze intimita opravdu nejde uchopit slovy. Jen navodit. Ano.

:)ale ve skutečnosti je to mnohem..

..mnohem intimnější

je to dál (hlouběji) než fantazie

To tajemství je za těmi dveřmi. Musíš vejít...bez očekávání...a tak těmi dveřni projít do nahoty svého neobjeveného neznáma. Může to být klidně takový eroplan nevinnosti....ve smyslu eroplanu:)


cvrcka
09. 09. 2017
Dát tip
ten eroplan - uzivam ve smyslu letadla, nikoli erotiky, ok? Tak planě placat nedovedu :D jde o surrealistickou DADAsmyčku. At je jasno.

cvrcka
09. 09. 2017
Dát tip
pekna prace s fantazii... :D je dobre, ze se nazvem ptas a pak "mi" v zaveru reknes, jakeho si Te mam predstavit - ja ctenar. Velmi dalekosahle filosoficke a zaroven - ano vlastne je oboji velmi muzske. Filosofie i neskryvana čitelnost. Prvoplan. Eroplan. Dvere za zrcadlem. I'm in, boy :)

Danny
24. 07. 2015
Dát tip
*

gabi
22. 07. 2015
Dát tip

schválne, ktorý si si vybral? :)*


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru