Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ruské dumky

17. 07. 2015
7
7
1298
Autor
Kolobajda

Náš Honza byl na přelomu roku ve Swiss, co by instruktor lyžování. Byl tam celkem 19 dní, z toho  první tři dny měl na to, aby se seznámil s prostředím, a pak 14 dní dělal průvodce Rusům - ale jakým !?!  Byl celou dobu ve středisku Zermatt (pod Matterhornem), takže na instruktora lyžování nedošlo, to by se potýkal celý den s dětmi, tak to měl podstatně lepší. Náplň práce - pouze dělat průvodce hostům - já říkám, že byl takový gejš...    No a ti hosté byli: Andrej Kruglov - finanční ředitel Gazpromu s rodinou, jeho švagr Pjotr, co mu buduje a rozšiřuje sítě plynovodu - taky ředitel. A jejich manželky a dvě děti. A dva bodyguardi. Ovšem jedna manželka s klukem s nimi nechodila, protože kluk měl zlomenou nohu. A přiletěli soukromým letadlem.               Pracovní doba asi 5 - 6 hodin, z toho hodina na oběd, v těch nejvybranějších restauracích - Honza musel obědvat s nimi, bodyguardi museli sedět někde vedle.   K obědu zásadně šampaňské, ale to nejlepší a nejdražší. A když to pak přepočítával, tak jeden oběd vyšel asi na 90 - 100 000,- našich Kč. Při placení se střídali - Andrej a švagr. Honza samozřejmě neplatil, naopak - od agentury ještě dostal zaplaceno. Nakonec Gazpromci dali Honzovi navštívenky, že může kdykoli přijet. A to je ten Andrej snad nejbohatší (a Honza tvrdí, že i nejchytřejší a nejhodnějš) RUS.                                     No řekněte  - je to normální ??? !!!

 

   Ruské dumky

 

Řeka plyne

Jako řeka stále plynu

až za obzor a pořád dál

jsem váš největší dodavatel plynu

jmenuji se Gazprom Iljič Král.

 

Tak nasednu v svůj Cadillac

chtěl bych odjet, však nevím jak.

Plynu mám dost, ale žádnou naftu

nezbývá mi, než napnout plachtu

(víte - mám letadlo i jachtu)

 

Strach

Strach má velké oči

prý mám bílkovinu v moči

což snad nemá vliv na funkci

 - jsem ve Varech kočí…

 


7 názorů

Cha cha chga */***


Měl jsi štěstí ... na funkci to nebude mít vliv. To jako na funkci rostlináře jo ? No na tu už vůbec ne. .............../*


Kočkodan
17. 07. 2015
Dát tip
Plácám tady horem dolem, přiznám bez okolků, že svou léčbou alkoholem matu Kariolku. 

Kolobajda
17. 07. 2015
Dát tip

Chacha, hihi, díky přátelé.  Luboši - jaký rum máš na mysli : Božkov, nabo Jamaika?: Na uran určitě lepčí náš... : - ))  


Kočkodan
17. 07. 2015
Dát tip
Sedí-li chlap na kozlíku a dýchá pachy koní, že má pak s močí často kliku, k tomu se svět kloní. Nemám v moči bílkovinu, zato uran, stroncium, začnu s léčbou, jsem muž činu, denně budu píti rum.

Někdo má a někdo nemá. To se vztahuje na obě dílka.  /T


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru