Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rituál

30. 07. 2015
1
2
672
Autor
amoresperros

 

                     Ztratila se v nejhlubším,černém, zapomenutém lese, kde nemají malé holky, jako je ona, vůbec co dělat.. ,, Ale znáte děti, jsou až moc zvědavé..." Již jí byla možnost jít za světlem odebrána, pohltily ji stíny. Zmocnil se ji strach, třásla se ji každičká kůstka, v tom malinkém, nevyzrálém, neposkvrněném těle. Cesta zmizela v blátě. Ale noc je ještě mladá... A zlo je všude.

Pláč! Tržné rány od ostrých konců uschlých větví.. Modřiny způsobené častými pády. Všude jsou kořeny, vyčuhující ze země, jako by žily a chtěly ji zabránit v cestě dál, za spásou. Která se k ní zády šťastná sobecky a mrštně otočila. Není vidět na krok, přes ten lesní porost. Sleduje ji sova, lesknou se ji oči, doléhá na ně svit měsíce, který z půle zakrývá hustá mlha... Ta mlha je živá, dýchá! Ona slyší její dech! Mlha najednou ustupuje a to neuvěřitelně rychle.. Kolem ní se záhy odhalila jasná světla, vyzařující ze zapálených pochodní. Jsou všude, v kruhu, ona je středem. Satanisti! Ona pokřtěná katolička s růžencem na hrudi. Kříž začal hořet! Pohledy satanistů zrudly, jako by jim z očí sálalo samotné peklo.   ,, Dnes je vskutku ideální noc na ,, všemožné" rituály...


2 názory

Až na to budu mít náladu, tak to předělám. :)

Lakrov
31. 07. 2015
Dát tip

Moc se v tom nevyznám. Tuším sice, že se jedná o náznak čehosi temného, hrozivého ale způsob, jakým je to napsané, klišé (...sova... ; ...svit měsíce...) a nesprávné tvary zájmen (...ji/jí...) mi znemožňují dostat se při čtení do temné nálady.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru