Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak zhubnout - fejeton

06. 08. 2015
7
12
2246
Autor
kuča

 

   Při pohledu na displej osobní váhy jsem se nejprve rychle ohlédl jsa přesvědčen, že za mnou musí někdo stát v tandemu a po zjištění, že všechny ty kilogramy patří opravdu pouze mně, zauvažoval o sebevraždě. Tolerovatelná nadváha se s definitivní platností přehoupla do potupné tloušťky. Co teď?
   Ještě nezoufám, racionálně přemýšlím, chladně kalkuluji, energicky řeším – k vysněnému štíhlému tělu (stačilo by i plnoštíhlé!) jsem nalezl několik cest. Nejméně namáhavou se jevila ta, která kladla důraz na duševní soustředění. Meditovat, zavřít oči a mumlat zaklínací formulky … Poměrně úspěšně jsem tuto terapii prováděl celé dva týdny – přečetl na dané téma veškerou literaturu, vstřebal základy jógy, aktivizoval čakry, jenomže s nadbytečnými kily se nestalo vůbec nic.
   Zvýšenou tělesnou aktivitu (rozuměj práci nebo sport) jsem zavrhl okamžitě, protože jakákoliv činnost, při které se potím, je mi z duše protivná až odporná. Sportovně ladění přátelé mě sice přesvědčovali, že bych nejenom zhubl, ale zažil i pocity slasti, neboť organismus při tělesné námaze vyplavuje hormon endorfin a tento zážitek prý lze směle přirovnat k vrcholům erotickým, ale tím jsem byl ještě více odrazen.
   Vzpomenu-li totiž klání erotická, na mysli mi v poslední době čím dál častěji vytane nešťastný Sisyfos se svým marným úsilím dosáhnout vrcholu a šutr dovalit. Asi věk … Přesto jsem se před ženou nesměle zmínil o možnosti spojit příjemné s užitečným a navrhl určitý druh odtučňovací kůry v manželské ložnici. Zpražila mě pohledem hodným antické Medúsy a odvětila, že se mi zřejmě odtučňovací kúra už podařila, a to na šedé kůře mozkové, když si dovolím navrhnout něco takového. Zklamáním jsem svěsil hlavu, koutky úst, ramena i ostatní údy a pohroužil se do neveselého přemítání o nespravedlnosti světa a smyslu vlastní existence…
   Zoufalství mě zavedlo až k zázračným elixírům a koktejlům tak propagovanými rozličnými hvězdami i ztroskotanci českého šoubyznysu. A ejhle! Gordický uzel byl přeťat, hřebík dostal do hlavičky a problém byl během několika dní rázně vyřešen! Genialita často spočívá v jednoduchosti! Nákupem předražených odtučňovacích přípravků jsem zruinoval nejprve rodinný rozpočet, jejich užíváním pak i své trávení a tím způsobil vážnou krizi celého metabolismu.
   Tři dny jsem nevzal nic do úst, teprve pak se žaludek přece jen domluvil se střevy a společně mi dovolily pozřít alespoň suché rohlíky. Toto menu jsem byl nucen striktně dodržovat až do příští výplaty, takže jsem opravdu zhubl a to velice výrazně.
   Chcete-li, zkuste to také. Jestliže máte jen trochu slabší zažívání a podprůměrný plat, nemůžete neuspět!


12 názorů

ogoti
13. 08. 2015
Dát tip

nikto nie je taky sprosty aby sa na vahe obzeral ci za nim nikto nestoji:) a tam ma citanie prestalo bavit


Petrusha
11. 08. 2015
Dát tip

tak jako kupovať si niečo, čo pijú celebrity, ktoré trpia anorexiou, ot je fakt hit ... dík, račik sa nebudu vážit


Alexka
10. 08. 2015
Dát tip

Řešení poněkud drastické, ale jinak hodně dobrý a suprově napsaný :-)

 


kuča
08. 08. 2015
Dát tip

Trochu se z té chvály rdím. Děkuji.


Diana
08. 08. 2015
Dát tip

Taky chválím. Vtipné, nápadité :-)*


blahopřeju k zasloužené chvále


Fejetonista má mít kaleidoskopicý pohled na svět. Vědí, co je to kaleidoskop? Ano, krasohled. Taková trubička, ve které se zdánlivě statický obrázek mění v jiný pouhým nepatrným pootočením. A voni ho maj, pane kolego, voni ho maj.

 


Kolobajda
06. 08. 2015
Dát tip

Tak jsem se dobře pobavil a s chutí zasmál. Má to ten správný šmrnc (to, co já neumím). Dávám ti  *****


pedvo
06. 08. 2015
Dát tip

Skvělé řešení, ale já ho bohužel nemohu uplatnit.  Zažívání mám dokonale otrlé a zruinovat můj rozpočet nelze nákupem předraženého čehokoliv, jsem totiž v důchodu, tím pádem za vodou.

Fejeton je to pěkný, čtivě napsaný, dobrá pointa.


Kočkodan
06. 08. 2015
Dát tip
Co moc chválí celebrity, musíš také jíst a pít, tělo bude řádně zb(l)itý, váha hlásit: dobrý, klid…

vtipné rozuzlení :))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru