Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zlaté lázně

13. 08. 2015
5
5
1214
Autor
Movsar

Holka od Přístaviště

Voní heřmánkem a ohon jí hoří jak větrem rozfoukaná sláma. Nemá rozkyv letenského metronomu, taky to není žádná obluda, ale dívka na horozontu puberty. Dlouhé nohy už nemá kam schovat, tak je nechává nahé koukat z bílých šortek. Muži těm nohám pohled opětují. 


Zlaté lázně

Architektura tohoto místa člověka vrhá přímo doprostřed věci samé: na trávník, zelenou smažící pánev. Za horkých dnů je posetý lidmi v nahé mozaice tělesnosti. A prská to na ní potem a fantazií. Řeka tvoří hranici a na hladině labutě vyhlížejí svou Lédu. Pár by se jich tu našlo, a taky skupinky grácií, ty hýří náladami. Zvlášť když si ucucnou barevného koktajlu. Jak by ne, Slunci se tu neobětují živá srdce jako u Aztéků, nanejvýš ta cukrová. Ale vedou klobásy. 


Návštěva z Drážďan

Bílosrsté čuvačky z Drážďan. Přivedli je sem rodiče, anebo zvrhlíci, pět holek na prázdninách. Leží na dekách, srovnaných s německou přesností v řadě, jako čerstvě narozená štěňátka. Někdo by je měl olízat, napadá mě. Prý se to tak dělá.


Čtenář nečtenář

Ten mladý muž nevypadá jako Fillův Čtenář Dostojevského. Kniha mu sice také padá z rukou, zato oči hrají neklidem. Sedí pod řádkou stromů a pozoruje trávník posetý nahými těly. Možná na něm hledá místo expresivní noty, jíž by nechal rozeznít ten rajský výjev. Je pravděpodobné, že je najde, stejně jako malíř, nalezne.


5 názorů

Movsar
11. 09. 2015
Dát tip

ano, horké období, to je pěkně nazváno. díky, lakrov.


Lakrov
11. 09. 2015
Dát tip

Dost erotiky je skryto-neskryto v tomhle textíku. To je ještě z horkého období? :-) ...horozontu... je nejspíš překlep, i když... Tip.


Marcela.K.
14. 08. 2015
Dát tip

horizontu- máš tam překlep


florian
13. 08. 2015
Dát tip

Pošušňal jsem si jako obyčejně; díky!


Kočkodan
12. 08. 2015
Dát tip
Proč třeba z Popradu nejsou ty čuvačky, pak mohly mít v pusinkách možná i žuvačky. 

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru