Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Holky z pexesa

18. 08. 2015
4
6
1353
Autor
Movsar

Japonečky

Uprostřed výhně Budějovické, dmýchané kouřem výfuků, fotily se Japonečky. Tři dospělé ženy a holčička. Jejich dědové mohli podobnou výheň strojit zajatcům, v kotlích s olejem. A ony se za ty nepěknosti přišly omluvit. Uklánějí se a usmívají, jen tak zlehka, jako když padá list sakury, chytají se za ruce v dávném znamení míru. Vše snímají fotoaparátem jao velký historický okamžik.


Pražská Pahura

Na Budějovické nastoupila do autobusu gauguinovská dívenka, krásná jako západ slunce nad Tahiti. Snědá a drobná, přesto kypící exotickým mlékem. Přesně kvůli takové opustil malíř ženu a pět dětí; jmenovala se Pahura a měla čtrnáct, když si ji bral za ženu. Povídám to řidiči a on chce vystoupit hned na Dolnokrčské za ní. Nikdo se nemůže zlobit.


Zrcadlovka

Cestičkou k domovu šla dívenka oděná jen do kvítků svého těla a letních šatů. Zrcadlovka pověšená přes porcelánové ramínko ji pleskala do zadku krok co krok. Na hlavě slamáček a pod ním prázdninové plány. A jak šla, vlasy se jí míhaly jak větrem zmítané van Goghovy lány. Stejně jsem byl hypnotizován jen tím pohybem zrcadlovky.


Holky z pexesa

V ulici zhasly lampy, přízemní okna žhnou do tmy jako oči šelmy. A za nimi kdosi hraje pexeso. Obrázky jsou nahé, vydýchaný vzduch je cítit likérem. Je v něm kokos, vůně dálek, tichomořských ostrovů. Tam někde se teď ostré slunce odráží od písku pláží, po kterých chodí holky z pexesa. Tak ještě hlt.


6 názorů

Lakrov
15. 09. 2015
Dát tip

Dívky (snad i ženy) ze všech konců světa a vše jako by vyúsťovalo v jednotnou touhu: Stát se tou zrcadlovkou :-) Nahé pexeso v závěru už jen zvyšuje počet možných kombinací... Tip.


ještě že na Budějovické jezdí autobusy se záložním řidičem...


Petr333
18. 08. 2015
Dát tip

Hlavně za tu druhou...to Tvé vidění Prahy se mi líbí a posílám Tip


Kočkodan
18. 08. 2015
Dát tip
Holky z pexesa se musí pěkně obracet...

Marcela.K.
18. 08. 2015
Dát tip

Venku prší celý den, ale tvé obrázky hřejí :-)


když nám bylo s Vali patnáct, měly jsme posledních pár korun. Tak jsme to daly dohromady, koupily Malibu a chodily po nábřeží k železničnímu mostu pod Vyšehradem, po palačáku... a chechtaly se jak praštěné

.......


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru