Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Šmouhami babího léta

05. 09. 2015
3
4
1171
Autor
Movsar

Šmouhami babího léta

Srpnem pomalu prohořívá září. Večery se dlouží a z kredencí lidé zas vytáhnou hrnky na čaj. A bude to čas jablek, na dřevěných stolech zalesknou se barvami podzimu, takový prostý cézanovský motiv. Stromy ztratí žízeň po životě, obnažené na kosy ve větvích. A ti brzy uniknou pastelovými šmouhami oblohy, těmi červenavými, za sluncem. A zas přijde k dobru slovo, z knih i úst.


Příliš hlučná samota

Panely hledá si cestu cizí radost. Bude na jejím vzdáleném konci nový život? Nevíme. Teď jen tak jde cizími pokoji, bloudí od jednoho k druhému, že už nikdo neví, odkud se bere. Každý s ní naloží podle svého, jen uši zavřít nelze. Panelák, příliš hlučná samota.


Mléčný bar

Noc je bílá úplňkem, takový mléčný bar pro nespavce. Vzduch ještě nestihl zvlhnout časným ránem a hříchem. Vždyť tenhle bar je mléčný.


Večery v proměnách
(Nad obrazem A. Slavíčka, Trh na Letné, 1907)

Jak asi vypadaly večery na Letné před sto lety? Už holé od trhovců, holé až na smích od milenců. 


4 názory

Movsar
08. 09. 2015
Dát tip

díky přátelé. i za zprávy. 


Marcela.K.
02. 09. 2015
Dát tip

Zatím ještě vytahuji z lednice nakrájený meloun...ale ty čmouhy už tam bývají ...příjde i doba vytahaného svetru, deky přes kolena a hrnku čaje. ....Ale letní jablka už se nám červenají  venku na terase na stole  :-)


Příliš hlučná samota v domě, v kterém už nechci bydlet...koncentrovaný Bohumil H.


Kočkodan
01. 09. 2015
Dát tip
Mléčný bar i zuby přicházejí a odcházejí...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru