Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Holka ham ham

07. 09. 2015
4
5
1296
Autor
Movsar

Neděle večer

Kdo ještě neusnul, ten má srdce rozechvelé nočním proudem. Mnoho lásky proteče rádiem , každou minutu je toho na malou povodeň. Láska počítaná na kubické metry. A z chat se ještě vracejí lufťáci. Venku na parkovišti třísknou dveře aut, rozhučí se výtah. Ti ale nemají na romantiku pomyšlení, takhle kdyby byl kus salámu v lednici od pátku. Rádio zapnou jen jako kulisu. I je tak ocáká láska.


Ajfounek

Má svůj ajfoun, své nablýskané štěstíčko, holka samá móda. Stojí v branické zákrutě, čeká na autobus a v rukách chová to své štěstíčko. Je jako maminka s robátkem. A tohle svede mnohem víc než tamagoči, a taky má hezčejší oči. A na čelíčko mu ve výrobě vyleptali jablíčko. Ale to k tomu patří!


Rýmařka

Vběhla do metra a hned rýmuje. Potahuje, utírá si nos, papírky s vervou profukuje. Září zkrátka vtrhlo na scénu podobně jako žena do vozu. A nebere ohledy. 


Braník

Neklenou se horizontem téhle čtvrti kupole chrámů, jen rozhárané střechy činžáků. Braník. Ač na pevném podloží, leckoho tu stihne mořská nemoc. Z piva. A vysoko, skoro až mezi mraky, skokanský můstek. Tam dobrovolníci pilují své salto mortale. A dělají to vždy napoprvé a dělají to stále.  


Holka ham ham

Seděly v metru, probíraly práci, s vážností, ale taky se zjevnou úlevou, že už jen mimo ni. Dvě upravené ženy, jedna o něco starší než druhá. Mladší pak jela od Národní sama. U nohou taštičku s logem módní značky, v hlubokém výstřihu kopečky opálené z léta, velmi dívčím způsobem klenuté. Působila jako adeptka na modelku. Petr Kotvald by jen zapěl: Měla postavičku ham ham! Pak si zajížděla rukou do vlasů, takové kaštanové záplavy. Ne ledabyle, jak to dělávají mondény, ve vrcholné chvíli flirtu, ale docela soustředěně: vytahovala z vlasů smítka nebo něco podobného. Několik jich jen tak pohodila, pak sevřený palec a ukazováček natáhla vysoko před sebe, proti chabému světlu vagónu. Pozorně prohlížela nález, mírně s ním otáčela, jako když vědec otáčí robotickou rukou. Chvíli to trvalo, zdálo se, že přemýšlí, dávala si na čas. A pak – snědla to. Ham ham! 


5 názorů

Lakrov
06. 11. 2015
Dát tip

Pobavilo mě srovnání telefomu s tamagoči i ten druhý význam rýmování, jen ta dvojšunková holka mi moc nechutnala.


Josephina
08. 09. 2015
Dát tip

Nějaka úchylka ... lupozroutka?  


Movsar
08. 09. 2015
Dát tip

bude to nejspíš něco prozaičtějšího. na prima zoom o tom možná bude i pořad. 


Josephina
08. 09. 2015
Dát tip

Nebo saranče, mňam 


Kočkodan
07. 09. 2015
Dát tip
Mě osobně trochu překvapilo, že měla ve vlasech šunku...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru