Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na plísně se musí přísně - fejeton

16. 10. 2015
6
10
1366
Autor
kuča

   Já proti plísním nic nemám – taktéž jsem oblékal počátkem 90.tých let minulého tisíciletí plesnivé džínsy, při akutních stavech občas zobu bobulky penicilínu, a protože jsem donedávna neměl ani tušení o bakterii jménem listeria, v klidu jsem konzumoval veškeré druhy zrajících sýrů.
   Když se ale, potvora plesnivá, objevila na zdech našeho bytu, okamžitě jsem jí vyhlásil boj na život a na smrt věda, že může být občas dobrou služebnou, ale vždy zlou paní.
   Jak se dalo očekávat, po dobrém jsem nedosáhl ničeho. Ve specializovaném obchodě jsem tedy zakoupil speciální tekutou směs, jejíž etiketa slibovala plísňového vetřelce odstranit do posledního černého puntíku. Rychle, čistě a bez zápachu. Samotná realita předčila má očekávání. Bohužel, jen ta negativní. Poaplikační smrad svým štiplavým chlorovým odérem dal vzpomenout na otevřené masové hroby obětí tyfové epidemie z r. 1832.
   Abych dosáhl v místnosti klimatu slučitelného s životem, zprudka jsem otevřel všechna okna. A opravdu, změna nastala – puch zůstal, zato dramaticky klesla teplota. Teď už bylo naprosto jasné, že po několik příštích dnů je ložnice naprosto neobyvatelná… Manželka se večer uvelebila na gauč v obýváku, mě vykázala do kuchyně, i když moc dobře ví, že se potmě a sám, bojím. Přijal jsem trest s pevnou tváří římského stoika a rozestlal si v rohu, na kuchyňské lavici.
   Když mně pak žena druhou i další noci dovolila sdílet s ní gauč, pookřál jsem – na úzkém prostoru totiž neměla kam uniknout před mými podnětnými nápady, jak naložit s nočním časem. A možná, možná ani uniknout nechtěla…

 


10 názorů

Gora
23. 10. 2015
Dát tip

Jak obyčejné a jak vtipné! T.


Panu Flemingovi by se u vás nejspíš líbilo.


kuča
16. 10. 2015
Dát tip

Množství vlhkých snů - geniální! :-)


Kuča je mistr-kuchař,který z mála dokáže připravit parádní hostinu.


Kočkodan
16. 10. 2015
Dát tip
Při tom tvém množství vlhkých snů se nediv, že se ti v ložnici objeví plíseň...

Kolobajda
16. 10. 2015
Dát tip

Když objevil jsi plíseň, zmocnila se tě tíseň, teď pěješ radostnou píseň  :))   /**


pedvo
16. 10. 2015
Dát tip

Docela bych si tipnul, že jsi tam tu plíseň nasadil sám, aby to dopadlo právě takhle. A nám po letech z ložnice plíseň zateplením zmizela, hrome.


úsměvný fejeton, na téma zcela banální


Lnice
16. 10. 2015
Dát tip
Teda co vše se nedá použít :)

vida, k čemu je dobrá plíseň...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru