Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Místo činu

27. 10. 2015
2
6
576
Autor
amoresperros
Jedenáctiletá Mia Lee slyšela hlasitý řev své matky, Samanty Lee, až sto metrů před tím schátralým domem. Měla neskutečný strach, její malé, dětské srdce se pod vlivem adrenalinu rychle roztlouklo. Věděla už dobře, co se opět děje. Její matce jde zas o život! Nikoho jiného než matku na světě nemá. Miluje ji! Klepala se, nevěděla co má vlastně dělat. Měla obavy, ale překonala je. Posílena mateřskou láskou vtrhla se špinavými, rozvrzanými dveřmi dovnitř domu, nacpaného alkoholiky, feťáky, kurvami a starými krámy. Viděla, jak před ní nový přítel její matky, polonahý škrtí opilou a sfetovanou ženu na kuchyňské lince. S křikem sebou házela do všech stran, chtěla se mu vycuknout. Těžko říci, kdo z nich byl pod vlivem více. Muži kapaly kapky potu po nose, mlátil ženu pěstmi do obličeje. Malá Mia opět strachy ztuhla. Tekly ji slzy, svíral se ji prázdný žaludek. Její matka se na ní zoufale podívala, oba vystrašené pohledy se střetly. Chraplavě na děvče zakřičela. ,,Tak mi už kurva pomůžeš ty malá čupko?!" To Miu okamžitě probralo z šoku. Na zemi u jejích bosých chodidel se válely injekční stříkačky a rozbité lahve od alkoholu. Jedna byla celá. Neváhala... Její máti už plyvala po tom hajzlovi krev, obličej měla celý rozbitý. Mia popadla láhev do ruky a vší silou toho muže udeřila zezadu do hlavy, porostlou mastnými vlasy. Sklo se rozbilo, muž se poté skácel k zemi. Z hlavy mu tekly proudy tmavé krve. Rozzuřená žena po něm okamžitě vystartovala, dupala mu na hlavu vysokými jehlami za doprovodu hořkých vulgarit. Už byl dost vidět i jeho mozek, u úst se mu hromadila krvavá pěna. Mie vyhrkly z toho pohledu slzy, podlomily se ji kolena a začala zvracet žluč přímo do velké kaluže krve. Nemohla přestat zvracet. Motala se ji hlava. Muž byl mrtvý, ona si situaci uvědomovala. Začaly se ozývat nečitelné hlasy dalších ,,nájemníků" z vedlejší místnosti. Obě začali utíkat z toho prohnilého domu. Bylo to chaotické, zanedlouho byly slyšet policejní houkačky. Už je obě hledala policie. Zastavily se, stály uprostřed asi třináct metrů vysokého mostu. Pod nimy byla mělká voda. Mia se zahleděla se slzami v očích dolů mezi kameny a vodu. Přestala matčinu přítomnost vnímat. Zasnila se do svých dětských představ. Žena využila nepozornosti a Miu nelítostně popadla a hodila přes zábradlí dolů... Holčička stačila akorád z plných plyc překvapeně zakřičet. Poté, co žena viděla rozbité tělo své malé princezny, tak doufejme všichni že zrovna z pocitu viny, vrhla se sfetovaná ,,matka" ztracena v závěji emocí za ní..

6 názorů

:) já to psala narychlo a ta moje aplikace klávesnice stojí v mém mobilu fakt a hovno.. prěpisuje mi slova. Ale dikec za upozornění kde mám chyby třeba se někdy najde čas ten text opravit. :)

Lakrov
02. 11. 2015
Dát tip

Hned od první věty v tom textu shledávám nepřesnosti ve vyjadřování (...slyšela hlasitý řev své matky, Samanty Lee, až sto metrů před... # sto metrů před... by znělo výstižněji. ...Posílena mateřskou láskou... lásce dítěte k matce se myslím neříká mateřská, ale vhodné slovo mě teď taky nenapadá. Tahle věta: ...Její matka se na ní zoufale podívala, oba vystrašené pohledy se střetly... sděluje dvakrát totéž. S a Z (...schátralý... sfetovaný...) nechávám ležet, ale ...čupka... se určitě píše s B. Líbí se mi spolvní spojení ...hořkých vulgarit... a snažím si nějakou představit. ...plyc... se píše s měkkým, ...akorád... s T a konec plný mrtvol mě nepotěšil. Ne že by byl život každý den kdovíjaký, ale takhle zlé to není ani v americké detektivní sérii (jedna se tak tuším jmenuje).


:)

Gora
31. 10. 2015
Dát tip

PlIvala krev - ne tvrdé Y. Pro mne sice čtivé, ale nevěřím ...


Děkuji za upozornění na chyby. Je to jen umění a chci šokovat. S takovýmto chováním zkušenosti nemám.. :)

K3
29. 10. 2015
Dát tip

Tak to je tedy fakt drsný. Nevím co autora vedlo to napsat. Jestli má nějaké takové otřesné zkušenosti... Nebo si to celé vymyslel? Potom to tedy dost přehnal, nebo ne? Chtěl jsem jenom říct, takové násilí a hnus na atraktivitě nepřidá. Stačilo by méně.

Jinak je to čtivé, čte se jedním dechem ale chtělo to ještě několikrát přečíst a opravit. Tečky, čárky, uvozovky v mluveném slovu atd. ...na děvče zakřičela. "Tak mi...  /na děvče zakřičela: "Tak mi.../atd.

Tip jo.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru