Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Masný manekýn

05. 11. 2015
9
11
1914
Autor
Movsar

Víkendový skicář

Kytičky v autobuse

Vyrůstají z koženkových sedaček, jsou barevné a voňavé. Mají lehounce ochmýřenou pleť, drobné lístečky a o mírné vláze, jíž jsou spojeny s koženkou, drahno mluvit… Okolosedící muži o ní tiše sní.


Vzpomínka na Balthuse

Ten blonďatý ohon za ní vlál jak plamínek právě rozhořelé touhy. Mířila k Andělu,  s mámou koupit nové boty. A bude pak stát před zrcadlem, jako správná slečinka, nahá jen v keckách. A možná si nadzdvihne ten plavý ohon a ukáže sněhobílou šíji. Za výlohou ji takto bude pozorovat muž jménem Balthasar K. Až přijde domů, nechá ten plamínek rozhořet olejovými barvami.


Masný manekýn

Ve výloze řeznictví v Náplavní ulici stál řeznický učeň. Stál tam jak pán nad životem a smrtí, ve své kostkované haleně s rukou na obřím mlejnku na sekanou. Svůj úkol už měl splněn, sobota se kulila do odpoledne, co nasekal a namlel, to mělo sytit jedlíky z dalekého okolí. A tak už mohl sytit ulici jen sám sebou, ten masný manekýn. 


Nedělní pudink

Vězni už jsou po koupeli, učesaní a v nočních teplákových soupravách těší se na pudink. Je totiž neděle podvečer. V bytech je to podobné. Jen děti chvílemi zlobí. A z některých bytů právě odcházejí mladí muži s pistolemi skrytými u pasu, zadržet další lidi, z kterých pak budou vězni. Na některé ještě z útrob domácnosti volají ženy: A pudink sis snědl?


11 názorů

Marcela.K.
08. 11. 2015
Dát tip

Hezky načrtnuté, ani není potřeba vybarvovat :-)


Josephina
07. 11. 2015
Dát tip

je s podivem, jak bez masa píšeš tak šťavnatě!


Movsar
05. 11. 2015
Dát tip

díky přátelé, naléváte mi energii do dalších masných příběhů. snad se vydaří.


Lakrov
05. 11. 2015
Dát tip

Hezká přirovnání užívás v Kytičkách v autobuse, jen... netrhat, napadá mě. Vzpomínka na Balthuse působí roztomile a trochu pedofilně. Masný manekýn ve mně vyvlává trochu odpor a Nedělní puding to celé uzavírá do jakési věčné smyčky; přemýšlím, proč se nedostal do hlavního názvu namísto Masného manekýna? Tip.


..to je výborné!


Lnice
05. 11. 2015
Dát tip

krásné


já ne, pokud bys nesnědl mě.....


Kočkodan
05. 11. 2015
Dát tip
Iv, kdybyste tam meli mne, tak se z té mé vybíravosti (v jídle) brzy zblázníte...

Kočkodánku

my v Bohnicích taky ne

ale žrádla vždy bylo dosti

:)


Kočkodan
31. 10. 2015
Dát tip
No, nevím, ale my jsme například ve Valdicích v neděli žádný pudink neměli...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru