Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zelené peří - Malostranská beseda

03. 11. 2015
2
3
883
Autor
aleš-novák

Zelené peří - třígenerační listopadová sklizeň poezie

************************************************************

v pondělí 30.11. v 19,00 h.

v sále TRICKBARU Malostranské besedy:

 

David Kořínek/ 1993 /, posluchač žurnalistiky a mezinárodních vztahů na Masarykově universitě v Brně nabízí poezii komponovanou jako „emociogramy“ záchvěvů i zámlk komunikačních vazeb:

“ … dechem zaobluji všechny přímky světa ve snaze vyznačit kde začíná a končí moje naděje… kdyby to nebolelo nebyla by to láska …“ .Autor sbírky Pro parohatou zvěř /2013/ s fantazijní poemou Triumvirát, kronikou intimní vztahové ekvilibristky.

 

Jitka Bonaventurová /1968 /, pedagožka, přichází s předpremiérou bilanční básnické sbírky Noci padajících hvězd , poetizujících reflexí ženské duše i svěží metaforiky :“ Snídám hvězdy – jednohubky na stříbrném tácku./ Obědvám slunce - citrónový koláč na zlatém talíři./ Večeřím měsíc - smetanový dezert v misce z porcelánu...“ Verše jako archívní doklady inspirací nejen Prahou a Paříží, ale i Bretaní a Policí nad Metují.

 

Harmonické snoubení básnické tvorby s lékařskou praxí v oboru interní medicíny a vědeckou esejistikou, takový je po desetiletí životní úděl Bohumila Ždichynce /1942 / . Ke třicítce jeho knižních edic přibyla čerstvě Žízeň v srdci spící aneb každý může být básníkem, sada textů žánrově pestrého tematického i formálního spektra –verše meditativní i filozoficky podbarvené, glosující putování člověka současným světem „zvuků do prázdna“ s posláním „ jako skřivan zavěšený nad krajinou myslet na život jak na rozepsanou báseň“. Ždichyncova poezie byla publikována již v prvním almanachu Zeleného peří roku 1987 vydaného ke 100.repríze poetických seancí v klubu Rubín.


3 názory

Zordone, mušle tam asi mají taky...50.0883914N, 14.4048656E


Miroslawek
03. 11. 2015
Dát tip

Zordon: to není v Brně ;)


Zordon
03. 11. 2015
Dát tip

Malostranská beseda je něco jako rozhovor nad mušlí?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru