Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Americká krása

08. 11. 2015
5
7
1333
Autor
Movsar

Správná americká rodina posnídá cornflaky a čerstvý džus. Ta naše taky, jen Suey si dá šunku. Ham.

Čistě se obléknou a plní sacharidů, bílkovin a dobré nálady odjedou autem s velkým úložným prostorem do Disneylandu.

Cestou pozdraví McCormickovy, Pete s Mary jsou moc milí lidé. Pete v práci povýšil, dozví se; bude to příležitost k dalšímu setkání: chlapi koupí pár plechovek piva, pořádný kus hovězího, pozve se ještě pár přátel ze sousedství a grilovačka jak má být bude na světě. Z pečlivě upraveného trávníku bude ta scéna svítit do vesmíru jako hvězda.

Disneyland opět překvapí novými atrakcemi. Škoda že už je mladým přes dvacet, pomyslí si rodiče, když kolem nich prosviští po tobogánu hejno dětí. A mezi nimi jejich Suey a Tom junior. Zasmějí se na sebe peroxidovými ústy, ale ten smích přejde v řehot. Když Joan zakloní hlavu a její ústa se stanou temným, zavlhlým otvorem, projede Tomem elektrizující impuls perverze. V té krátké fantazii zase vstoupí do prázdna Joan. Ve stejnou chvíli ale Toma bodne hlas jeho nedělního učitele pana Pussycka: Ne, Tome, takto se děti nedělají.

Projdou pak až k obří hlavě myšáka Mickeyho a udělají pár rodinných snímků. Večer je pečlivě seřadí do alba a odešlou pod přísným heslem, neboť pedofilové číhají všude, na oběžnou dráhu internetu.

Rodince vyhládne jako jednomu muži. Padne nápad poobědvat v downtownu u Číňana. Je to nápad Joan a Suey, Tom svou chuť na pořádný hamburger zamlčí, nechce těm dvěma kazit den. Navíc u Číňana si vždy užijí dost legrace s hůlkami a tím podivným přízvukem personálu.

Plní ostrých šťáv a oříšků z kung paa minou cestou domů místního schizofrenika. „Ten člověk potřebuje pomoc,“ řekne Joan. „Já vím..“ zamyslí se nahlas Tom a účastně pohlédne do zpětného zrcátka.

Večer si pak všichni zahrají monopoly.


7 názorů

i české děti se odmala učí anglicky...ham.


Marcela.K.
08. 11. 2015
Dát tip

Když píšeš o tom, co vidíš na vlastní oči, jsi lepší .


Kočkodan
08. 11. 2015
Dát tip
Já svůj názor na dílko zamlčím, nechci ti kazit den. ;-)

Movsar
08. 11. 2015
Dát tip

díky za čtení a připomínky. p: je to takový snímek obživlých reklamních panáků, ostatně v usa je tradice, filmařská, zombie žánru. tak jsem si ho zkusil, s malou dávkou jedu v textu. ne, nechci zevšeobecňovat, mám rád třeba ameriku jeana baudrillarda, v jeho popisu, ameriku plání a prostoru.


Prosecký
08. 11. 2015
Dát tip

Ovšem: Podobně jako u nás, ani v USA nelze zevšeobeňovat, alespoň, pokud to mysíme vážně. 


Prosecký
08. 11. 2015
Dát tip

Název odkazuje na film. Čekal jsem nějaký kontrapunkt. Je to miniatura, nečekal jsem proto nějaký vývoj, ale jaké e vlastně sdělení? Tip to je.


Gora
08. 11. 2015
Dát tip

Dobré...stejně by se dal popsat den české rodinky - on v tom brzy nebude rozdíl.../T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru