Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na hrázi vesmíru

12. 11. 2015
5
7
1270
Autor
Movsar

Čtyři droibná nokturna.

Na hrázi vesmíru

Sedíme na hrázi vesmíru s tvářemi obrácenými k hvězdám. Blikají z nekonečna, každá se svým jménem. Přemítáme o časech bez jmen a bez řeči.

Nám docela podobní lidé, bez řeči a beze jmen, v nich seděli na hrázi vesmíru a mysleli na hvězdy. 


Ostrovy

Ostrovy v nejhlubších mořích jsou poslední nadějí trosečníkům. Tady, kde není žádné moře, hledají spásu ztroskotanci. V prázdných pokojích ponejvíce. Když otevřou láhev s pivem, zašumí to jako z velké mušle. Tak přece moře… 


Mlžná pěna

Praha plave v mlze, listopad se nerozpakuje. I když uhodila hodina snění, ještě několik nespavců ztrácí se v mléčné pěně ulice. Ostatní až ráno u snídaně.


Malá noční Gruzínka

Je k půlnoci, první listopadová neděle končí. V televizi preluduje Chopina gruzínská klavíristka Khatia. Když skončí, zas vyvstane zvuk ledničky, nekonečná hudba domácnosti. A taky hukot potrubí, jak sde sousedi ještě sprchují. Nejspíš namísto klavírního koncertu zvolili cosi podobného násilnému zločinu a teď smývají stopy.  


7 názorů

Gora
14. 11. 2015
Dát tip

Přesně moje gusto.


Movsar
14. 11. 2015
Dát tip

tak gruzínku o půlnoci bych vítal gruziňakem. a ráno mlíko s pěnou, může být. může? ano, pivo klidně vynechat.


Gora
13. 11. 2015
Dát tip

Než Gruzínku o půlnoci, raděj gruzíňák, nežli láhev s pivem, raděj mléčná pěna ulice.../T.


Lnice
13. 11. 2015
Dát tip

milé*** Ostrovy i doma:-)*


Movsar
13. 11. 2015
Dát tip

díky za jako vždy bezva vtip od kočkodana a marcele za intimní nokturno do sbírky. tak takoví pánové před časem říkali: ano, bude líp. :-)


Marcela.K.
13. 11. 2015
Dát tip

 

Moje nokturno.

Mavina se probudila a kňučí za dveřmi, spává v kuchyni.  Hvězdy jsou dnes schované ve tmě. Nechám raději dveře do obývacího pokoje chvíli otevřené, abychom za nimi nebyly samy a nekňouraly.....Když je nezavřu, vleze si ta psí holka na sedačku, jen co vlezu já do postele... "jdi na místo, " řeknu a ona půjde, protože ví, že co řeknu, to platí...někdy ;-) Pak zavřu ty dveře ...

Je po půlnoci, pátek třináctého...až se probudím,  bude líp...?


Kočkodan
12. 11. 2015
Dát tip
Řada trosečníků hledá spásu ve větších prostorách hospod. A i ty mušle jsou větší. 

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru