Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Noční koupání demi sec

22. 11. 2015
4
10
1453
Autor
Movsar

Noční koupání demi sec

Šampaňské šumí večerem a mizí. Alkohol v odlivu. A taky pláž tady chybí a hvězdy na nebi. Otočné stínítko jich ale pár rozsvítí a nechá padat kolem po stěnách. Až piják šumivých vín usne, třeba uvidí krásky při nočním koupání.


Pára a led

Na Plutu objevili červený led a modré nebe. Nic víc v televizi neřekli. Krátká zpráva o vzdálené planetě. Divák zvedl hlavu od houbové polévky, nakrátko, aby ji zas zabořil zpátky. Pára jeho večeře těžko způsobí tání červeného ledu. O modrém nebi nepochybuje. A rostou tam nahoře taky houby, probleskne mu hlavou. Ale to už hlasatelka umrlčím hlasem zpravuje, že rychlíky na Přerov měly ráno zpoždění. 


Nedělní ráno

Noc zase voní medem, u sousedů budou snídat koláče. Bude hrát televize, studio Kamarád nebo Kalendárium, hlas konferenciérky naplní byt klidem a mírem. O stěny hrnků bude šplouchat kakao. Takový malý příboj v zemi bez moře, v zemi mléka a strdí a dobrých paní Saskií. 


Snídaně u Tiffanyho

Jedli jsme v Paříži. I když jen na rohu Vodičkovy, zato jako muž a žena. Salát a navlhlé rohlíky. To vše na konci léta. Řeklas: Budu teta! Vzal jsem tě za ruku a šli jsme ho koupit ještě trochu. Do voskovaného papíru. Řeklas: Přijde k dobru, hochu.


Jikry rán

Ráno otevřelo obzor jako pokusník buněčnou membránu. Ráno jako živá rána noci. Nejprve jí prokrvácí slunce, pak z ní padají lidé, podobně padali z obřích ryb na obrazech Pietera Brueghela. Padají i s tramvajemi, kufříky, ajfounky a auty. Jikry rán.

 

 


10 názorů

nedělní ráno s meltou. Úplně cítím tu vůni


Movsar
26. 11. 2015
Dát tip

to mě potěšilo, lnice, že jsem tě mohl na chvíli vrhnout zas do dtěství


Lnice
26. 11. 2015
Dát tip

já bych vypíchla Nedělní ráno, jako malá jsem to takto vnímala, to ses mi trefil do vzpomínek:-)


Marcela.K.
25. 11. 2015
Dát tip

to bezesporu :-)

 


Movsar
25. 11. 2015
Dát tip

měl lepší šmak, co?


Marcela.K.
25. 11. 2015
Dát tip

..já nevím :-) já jen, že ten z papíru býval něco úplně jiného :-)

 


Movsar
25. 11. 2015
Dát tip

já myslel vodičkovu. tam snad ještě jo. anebo už jen do plasových krabiček?


Marcela.K.
25. 11. 2015
Dát tip

...už to není co bejvalo... ten salát . Fakt ho ještě v Paříži balej do papíru?


Movsar
23. 11. 2015
Dát tip

in naturadíky, kočkodane. ten český neznám, což bych ale rád napravil a taky na tvou počets něco sepsal z cest! ten moravský je jedno obří nádraží, tepna z kolejí


Kočkodan
22. 11. 2015
Dát tip
Asi jsem nějaký zvrácený, ale mně se obzvlášť líbil umrlčí hlas hlasatelky. :-) (Když padla zmínka o Přerovu, tak tě chci poinformovat, že ten moravský má nedaleko Prahy malého bratříčka Přerov nad Labem, který je mou rodnou obcí.)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru