Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Gabrielino noční zvíře

05. 12. 2015
3
7
1261
Autor
Movsar

V Gabriele kypěla stále mladá krev, a tak po celý rok spávala při otevřených balkonových dveřích. Ta noc byla jako ostatní, moudrá sovím mlékem a krapavá neodbytnými myšlenkami.

Je tedy noc a muž přelézá mříže balkónu. Vniká do bytu, přistupuje k spící ženě; její stehna objímají polštář. Lehce je roztahuje a hlavu vkládá namísto polštáře. Tváří se dotýká klínu, horkého od lásky. Ne, nepříchází s prázdnou – v ruce svírá oblázky. Jemná pleť toho úskalí ženství se tiskne do návštěvníkovy tváře, už je v ní celé otisknuto jako pravěké zvíře do skály. Ze snu bere žena obličej měsíčný povrchem do dlaní a tlačí hlouběji.

Doktor Barták sebou škubne nadvakrát, stejně tak ona – Gabriela.

Ráno se probudí a posnídají kakao s kůží. Ona mu do něj nalije mattoniho vodu, kvůli minerálům, a ciankáli. Stižen srdeční křečí nestihne muž vychutnat svůj příběh lásky. Ne tak Gabriela: žena nosí konce zavinuty do sebe jako klíč k vlastnímu nitru.

Mřížemi katrů přejel obušek, zvuk rána. Žilnaté ruce vnikají dovnitř skrze malý otvor, podává se kakao. S kůží. Jak z roušky čte z ní vězeň podobu neznámé ženy.


7 názorů

Movsar
06. 12. 2015
Dát tip

careful: kromě upozornění na chybějící tečku naprosté nic: jen mnohomluvný chrchel frustráta...


careful
05. 12. 2015
Dát tip

Tohle pro mě dokonale splňuje představu o kosočtvercovině...ale možná je to právé umění, co jsem nepochopila. Jednou jsem napsala něco podobného o zeleném pásovci a mléčné dráze, co je Bůh zakázal...nebo něco v tom směru...bylo to asi stejně dlohé, jako je tohle veledílo... trvalo mi to zhruba pět minut... (i mě chválili v komentech,  a jaká to byla demence...teda umění...)

...  S kůží Jak... asi umělecky velké písmeno... 


Lnice
05. 12. 2015
Dát tip

zajímavé čtení*


Kočkodan
05. 12. 2015
Dát tip
Skoro se všemi čuníky to nakonec špatně skončí...

Movsar
05. 12. 2015
Dát tip

díky, goro. taková náhlá fantazie.


Gora
05. 12. 2015
Dát tip

Drama sobotního rána? Doktor"Čuně" potrestán...bezvadné čtení./T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru