Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Skryté slunce

06. 12. 2015
2
6
389
Autor
smokrew_b8ie
3. 12. 2015 Nad barvou dnešního nebe Proletí pták Takové jaké je milovat tebe Něha mír a klid září zevniř ven A když toho máme málo tak se obejmem To že jsem skutečný Že jsem v tobě ty ve mně Tak se podívej má podobu člověka A drží nás provází a vede Nikdy neopustí a zůstává věčně Tak tiše naslouchat Tluču ti srdcem Milovat tebe Jako dva ptáci v letu Podívej křídli dotýkají se Za láskou po větru lehce A když je západ slunce A nebe vypadá že zkamenělo A otočím se a zase je úplně jiné Máváš mi z letadel Blížíš se ke mně Střemhlavě ukazuji ti místa která se nám líbí Střemhlavě až sem ke mě přes oceán Svatá Střemhlavě sem ke mně do mého srdce A jak jen šťastný mohu být v tomto okamžiku Zastavený čas padla tma a psát ti Tobě z okna do stmívání Do toho dnešního počasí A vůně kouře a studeného vzduchu Vysněná Tvá přítomnost je přání Je modlitba Přítomná Tady Tepající a zároveň v dálce Stojící snící Jak ubíhá čas probuzenému Den a noc a znovu Krásná Jak přítomná jen můžeš být Vysněná Jak blízko mi jsi A když se nadechnu odpovíš Poznáš mě od pohledu A radost mi jsi... Když se rozhlédnu Nebo ponořím do sebe A na hranici stínu i pravda je A nocí uhánějí a nocí brzdí vlaky Že jsi uvěřila ve mě Že já tebe Mnou a v tebe A prsty spletené Skryté slunce a toto budou jeho paprsky

6 názorů

okoloidúci
01. 01. 2016
Dát tip

dark matters, kým brány poézie strážia takí ako Ty a Aššurballit, klišé nemá šancu :).


"o čem by měla přece být poesie?" asi o niečom inom než o donekonečna deklamovanom presladenom klišé, ktoré nás  raz všetkých zabije.


4U
12. 12. 2015
Dát tip

líbí *


jojo, děkuju cítím to tak, raost ze svobody, nekdo mi řekl že už jsem se konečně zbláznil, ... díky za citlivost, o čem by měla přece být poesie?

jolana.
08. 12. 2015
Dát tip

to, že vyvlékáš na světlo slova, se kterými se většinou zachází tak opatrně, to má smysl. není to jen tak, zbavit se "strachu" z klišé, kýče, a psát prostě svobodně.

myslím, že svět, který ti vzniká, tam nejde o slova, jde o ticho. pohyb uvnitř.


ty jo. je tam snad vsetko - vtaci zapad slnka vlaky ocean. brrr...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru