Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Trvalé bydliště: Facebook

20. 12. 2015
7
8
1277
Autor
Movsar

Byli to moderní rodiče: když byly jejich dítěti dva roky, zřídili mu účet na Facebooku. „Tady teď budeš bydlet,“ usmáli se na robátko, sfoukli svíčky a vrazili mu do pididlaní tablet. Scénu vyfotili, a to hned čtyřistapadesátkrát, pro všechny případy. „A to bude tvé první album,“ usmáli se na děťátko podruhé. „Teď ti ještě pomůžeme vložit fotografie, ale příště to budeš muset zvládnout,“ povytáhl obočí muž. Do ženy jako by vjel blesk: „Montesoriho metoda zapovídá užívání slov jako musíš, dávej si na to, prosím, pozor!“ A pohladila dítko po lysé hlavičce.

Pak někdo vzal do ruky velký ovladač a pustil televizi. Nejprve se z reproduktorů vyřinul čtyřrozměrný zvuk a zalil pokoj s vyhlídkou do Dalejského údolí, jak sliboval a dodržel ten hodný pan developer. Teprve pak naskočil obraz ostřejší než skutečnost kolem. Šestero očí se přisálo k obrazovce a hltalo ji jako ústa olbřímova tučnou stravu. Ovšem jen chvíli, neboť o slovo se hlásily tablety a laptopy ležící všude kolem. Postupně všichni zapnuli svou hračku a počali rolovat.

Netrvalo dlouho a žena se usmála, namířila na scénu displej a jedním stiskem pořídila dvěstě snímků. Okamžitě je vyslala na oběžnou dráhu sociální sítě. Přidala název: Rodina. 


8 názorů

careful
21. 12. 2015
Dát tip

...ale jo, za tohle ti tip dám, ale jen proto, že je to tady s prózou dost bída...


pedvo
21. 12. 2015
Dát tip

Souhlasím s Alešem: Ještě jsem neviděl příjemně překvapeného optimistu.

Dílo je přímo vizionářské.


ono je možná lepší být nejdřív škarohlídem a pak třeba být příjemně překvapen...


Movsar
21. 12. 2015
Dát tip

umberto eco to nazval račím krokem zpátky. ke stromům asi nedojde, prorokuju spíš úplnou demenci v blahobytu. ten zajistí výnosy na kapitálových trzích a levná pracovní síla z třetího světa. otázka pak je, kdy tato síla vezme otěže . ale zase nechci být škarohlíd.


obávám se, že homo sapiens nastoupil sestupnou tendenci svého vývoje: zatím se vracíme jen k dorozumívání pomocí obrázkového písma. Jak dlouho potrvá, než zase polezeme po stromech?


Lnice
21. 12. 2015
Dát tip

hmm, opravdu smutné*


Kočkodan
20. 12. 2015
Dát tip
Musím tě za dílko pochválit. Ale jak naznačila Irena, úplně k popukání ta představa není.

Gora
20. 12. 2015
Dát tip

Příšerná představa.../T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru