Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rozeklaným slovem

04. 01. 2016
5
4
472
Autor
Oldrich

 

 

z knih a modliteben

stísněn smích si tropím

nemám v sobě nebe

jenom nízké stropy

 

hlad a krevní oběh

žebra vnitřních světů

vzpříčený sám v sobě

sám sobě se pletu

 

vždyť mě rozdivočí

zas jen něčí oči

stará blízkost v novém

 

vždyť jsem jen kus masa

který se tu kasá

rozeklaným slovem

 

 

 


4 názory

Oldrich
12. 01. 2016
Dát tip cvrcka

Jojo.

Čímdál víc se loučím s poezií jako možností mého sdělení světu. Baví mě uhrát si sám pro sebe - v hlavě nebo na kusu papíru - své malé hry podle vlastních předem daných pravidel. A ty hry mě baví vlastně samy o sobě, ačkoli nutno přiznat, že oproti deskovým hrám (v kterých si taktéž libuji) postrádají ty osobní poetické hry kouzlo něčí přítomnosti, tedy jakési svědka úspěšně odehrané partie. Takže mám ještě čas od času potřebu to vyvěsit, aniž bych měl potřebu něco někomu říkat...

P.S. Abych si myslel, že můžu a mám komu co říkat, musel bych si ujasnit vlastní poetiku, svého abstraktního autor, neřkuli lyrický subjekt, a tím vším by se pravidla mých malých her stala nehratelně složitými. Bylo by třeba psát poezii jinak a to se mi nechce :-)


Miroslawek
12. 01. 2016
Dát tip

No, já ti nějak nevím... formálně je text tzv. "v pořádku", směřuje to z bodu A do bodu B, čímž chci říct, že to má hlavu a patu, jenže... tím výčet pozitiv, která mohu uvést, končí. Takže přichází čas na Cimrmanovu otázku: A není to málo, Antone Pavloviči?

P.S.

Ostravský básník Jaroslav Žila, mi kdysi řekl, že pokud text napíše inteligentní člověk, který aspoň trochu ví, co dělá, nemůžeš o výsledku jen tak jednoduše prohlásit, že je to blbost.

 


Tapeta
05. 01. 2016
Dát tip

...*


trošku mi tam vadí sám v sobě sám sobě, jinak moc pěkné obraty


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru