Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Policií jistý pán za ranní tmy načapán - fejeton

13. 01. 2016
6
8
1394
Autor
kuča

 

   Za našeho štěkajícího čtyřnohého kamaráda platíme do městské kasy ročně několik stokorun. Snad mně bylo kdysi vysvětlováno, že poplatek je použit na úklid městských chodníků či veřejných prostranství od psích hovínek. Je-li tomu opravdu tak, máme svědomí čisté - náš hlídač vylučuje a vyměšuje jen a jen na zahradě, po které celý den vesele pobíhá a kterou by měl hlídat.
   Každý zkušený kynolog ví, že pes si pro vykonávání svých hygienických potřeb najde oblíbené místo či vhodný koutek, a já tuto pravdu potvrzuji; jen se nemohu ubránit dojmu, že náš hlídač se v tomto směru rozmáchl až příliš, neboť do jeho páchnoucích hromádek lze šlápnout téměř po celém pozemku.
   Onehdá jsem mínil využít ranního mrazíku, bych sebral pár promrzlých kousků - ranní tmu prořízlo ostré světlo kapesní svítilny, v kapse zašustily mikroténové sáčky. Kroužil jsem zahradou, pátral, sbíral a nadával na osud. Aniž bych o tom věděl, upoutaly mé hlasité kletby a světlo sousedy a ti vedeni těmi nejlepšími úmysly, zvedli telefonní sluchátka...
   Zanedlouho mou úklidovou činnost přerušili dva urostlí policisté, kteří se mě zvýšenými hlasy zeptali, mohu-li se legitimovat. Když jsem opáčil, že doklady u sebe nemám, v mžiku se jejich zvědavé obličeje změnily v obličeje zachmuřené a ruce jim bezděčně sjely k opaskům.... Ne, k žádnému dramatu nedošlo; vysvětlil jsem, že se procházím po svém, ukázal obsah svíraného mikroténového sáčku a poděkoval oběma mužům za pomoc a ochranu.
   Prý je dnes většina lidí vůči svému okolí nevšímavá, netečná. U nás je tomu přesně naopak a věřte, taky není o co stát!


8 názorů

už jsem se dlouho neusmála, konečně.. díky  :-)


Diana
14. 01. 2016
Dát tip

Taky sbírám, ale jdu najisto. Náš pes má na zahradě oblíbený koutek, naštěstí. Chudáci policajti, měli výjezd pro .. no pro nic. :-)*


Zordon
14. 01. 2016
Dát tip

Kdysi jsem takto sebral trus do neprůhledného sáčku, než jsem dorazil k popelnici, všetečná sousedka mě zaskočila otázkou: "Copak to nesete?" Co na to říct.


Lnice
14. 01. 2016
Dát tip

v mrazíku je to lepší, v létě se to rozpatlává a ještě po tom lezou slimáci, což má i  svoje výhody, neboť pak posbíráš oboje:-)


Kočkodan
13. 01. 2016
Dát tip
Nezlob se, možná budu až příliš kritický, ale dneska to prostě stálo za hovno... ;-)

Gora
13. 01. 2016
Dát tip

Mně se to IMHO líbí.../T.  a  sbírám po třech čtyřnožcích...


careful
13. 01. 2016
Dát tip

...být to status na fejsbůku, tak to má lajk...ale jinak tomu imho cosi chybí...


chodím po zahradě s čelovkou v létě, když je slimáková sezona. Zatím jsem legitimován nebyl, asi mam lhostejnější sousedy...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru