Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Palmovka

15. 01. 2016
3
6
1351
Autor
Movsar

Palmovka

„Me momelo Tuke Pajčič. Džu grane sifonelo,“ představil se muž už ve dveřích. Eva z Palmovky mu nerozuměla, ale vytušila a šla do kuchyně připravit sifon. Byla tak malinká, že když zvedla velkou stříbrnou láhev, nebyla chvíli k vidění. Muž se usadil na sofa a rozhlížel po jediné místnosti bytu. Oči mu šly po knihách, většinou dějepisných a uměnovědných, sem tam vložená kuchařka. Když se Eva chopila vlády nad vodním přístrojem, přistoupil k ní, otočené zády, a dopustil se hlouposti. Džu grane sifonelo. Eva rozuměla špatně. 


Diva

Co asi teď dělá černá diva, hvězda nočního rádia? Snad někde na terase vily v Beverly Hills právě snídá. Noviny u toho nečte, ne, to určitě ne. Až z bazénu zahradník vyloví popadané lístky sakury, nechá spadnout ze sebe list hedvábného županu a ve své mahagonové nahotě přeplave ho mírným tempem nadvakrát. To už ale posluchači rádia budou číst noviny na cestě metrem do práce.


Císařovna

Emanuel Laskavec, byv požádán, uvedl neznámou do naděje. Bylo to strmisko jeho ramenou, neb křišťál duše, co svedlo k volbě ženu mladou? Nevíme. Můžeme jen hádat. Jak hádala cikánka v pestrém šátku z ruky a naříkala: Císařovna, paní, to je malý čávo na cestě. Budete šťastná, paní. A Emanuel byl laskav. 

 


6 názorů

Movsar
15. 01. 2016
Dát tip

lepší než evou, viď? :-)


Gora
15. 01. 2016
Dát tip

Být divou z prostředního odstavce nebylo by marné.../T.


Lnice
15. 01. 2016
Dát tip

.-))


Kočkodan
15. 01. 2016
Dát tip
Ano, skutecne jsou vrata naseho rodného domu zelená a mám starsí sestru. Divím se, co ty vsechno nevís...

Movsar
15. 01. 2016
Dát tip

džidřipen mange?


Kočkodan
15. 01. 2016
Dát tip
Tak jak je to, podle toho pána Eva hezky voní nebo funí?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru