Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hvězda drobné radosti

26. 01. 2016
7
5
1236
Autor
Movsar

Dusná půlnoc

Kouř z tisíců komínů dusí půlnoc nad městem a v posledních oknech bílé vlajky lampiček, čtenáři to pomalu vzdávají. Z rádia zpěvačka hlásí zatmění svého srdce. A v kterémsi okně, zatemnělém na dvě dýchavičná srdce, se blýskl trojúhelník saténu, tady už se nějaká vzdala. Dusná půlnoc.


Hvězda drobné radosti

Tam někde v modravé hloubi vesmíru je možná i hvězda drobné radosti. Člověk se k ní nikdy nedostane, ne. A nemůže ji ani hledat, tak jako pihu pod tričkem kamarádky. Ale může mu být drobnou radostí, že tam někde je.


Krajka mrazu

V Americe na pobřeží možná zrovna položili na hladinu surfová prkna. Tady ale končí neděle a mráz krajkou prošívá okna. Taková drobná překážka mezi člověkem a nekonečnem noci.

 

Bezlampí

V ulici nesvítí lampy, ptáci ve větvích konečně se vypsí. Někdo si možná splete vchod a taky zlodějům přijde ta černá chvilka vhod. O milencích nemluvě. Z toho kouká nejedeno nemluvně. Ze tmy betonové propasti jak o měsíce později z plín. A někdo ještě kořalkou léčí spleen.


5 názorů

Movsar
27. 01. 2016
Dát tip

díky,přátelé, jsem rád za vaše zastavení. kdybychom tak někdy mohli na nějaké hvězdě drobné radosti posedět v kruhu.


Lnice
27. 01. 2016
Dát tip

krásné, hlavně hvezda drobné radosti:-)*


Gora
26. 01. 2016
Dát tip

A taky nejedeno nemluvně, to jsou kanibalové???  Pěkné a legrační /T.


Gogin
26. 01. 2016
Dát tip

ano, ano tip


Kočkodan
26. 01. 2016
Dát tip
Jak já to těm ptákům přeji, že se budou moci konečně vypsít eventuelně vypsat. :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru