Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Měřič K.

03. 02. 2016
8
7
1252
Autor
Movsar

Barrandov

Tady bývalo sídliště pravěkých lidí. Ještě po nich zbyly mezery ve skalách, stezky a za dešťů podivná nálada. Dnes tu jsou stovky jeskyní v panelech. A nocí se plazí vůně jahodového šodó, sladká stopa pokroku rodu Homo.


Instinkt

Z rádia cvrlikají ptáci, ale nejsou tam někde praví, neboť kočka nezbystřila. A je vůbec zpěvačka, co vede první hlas, pravá? Neboť ani mnou neprochvívá instinkt vražedné romance.


Měřič K.

Olivovou provívá vůně hovězí polévky. Kuchaři dokončují dílo, ještě uhotovit režnou nádivku do knedlíků a pak čekat s vidličkou v zubech na hosty. Raději bych ale vypomáhal za rohem v zahradě pozemských rozkoší – vyhlášené prodejně luxuriósních podprsenek. Holými dlaněmi vyměřoval bych správnou velikost, neboť na ní sejde, a setrvával dlouho přes zavírací hodinu. Za večerů se pak vracel nazpátek Olivovou, kde drhli by mastnou stopu polévky kořalkou, ale docela jistě by jim ani ona neposkytla srovnatelné potěšení.  


Tančící dům

Pod Tančícím domem žádné go-go holky, natřásají se tady jen plechy aut. To jak čekají ve věčné zácpě a motory víří neutrál. Gehry by tomuhle myslím netleskal. Jeho Ginger a Fred měli inspirovat, pohnout nábřežní chodce a snad i říční ptáky k tanci. Třebas i hříšnému. A namísto toho jen trudný z oktanů bál, ne, tohle člověku nedává šanci. 


7 názorů

Movsar
07. 02. 2016
Dát tip

díky, fruhlingu. o miluničovi jsem věděl, ale je fakt, že jejich podíly zas tak dobře neznám. navíc mi je sympatický gehry, ale v tomto se s tebou, jako člověkem z oboru, přít nemůžu.


Fruhling
07. 02. 2016
Dát tip
Jednim z rozsirenych omylu je, že Gehry je architektem Tanciciho domu. Skutecnym autorem je Vlado Milunic. Gehry hral pouze marketingovou roli konzultanta. /konec architektonicke trivie/ Text libi moc.

Lnice
05. 02. 2016
Dát tip

taky si myslím, že tančící lidé jsou hezčí  než tančící dům

na Barrandově za časů neandrtálců mohlo být romanticky, zvlášť , když se snažili zvrátit nepřízeň osudu

instinkt může být i zrádný.-)

z Měřiče se mi moc líbí: Olivovou provívá vůně.-)

celé hezké, povedené.-)


Josephina
04. 02. 2016
Dát tip

byla jsem na návštěvě v panelovém domě, někdo pořád otáčel klíčem ve dveřích, čekala jsem, kdože to vejde, ale bylo to vzdycky jenom u sousedů ...


Movsar
04. 02. 2016
Dát tip

g: snažím se, ten kvas města mě nabíjí a taky ticho noci

k: pěkně si tady přihříváš polívčičku (nebo něco jiného). :-) 


Kočkodan
03. 02. 2016
Dát tip
V tebou zmíněné činnosti měřiče spodního prádla máme my nevidomí zpravidla navrch, protože naše prsty bývají citlivější.

Gora
03. 02. 2016
Dát tip

Pravda, psi i kočky mají na pravost dokonalý instikt. A jsem ráda, že nebydlím v jeskyni z panelů. Pozorování je prostě čistou radostí života tvého.                   /T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru