Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Eidamská věž

04. 02. 2016
5
6
1200
Autor
Movsar

Tři od soudu

Soudce. Toalety na soudu ve Spálené. Tady se oběsil před lety soudce. O přestávce jednání. Řeklo by se: Neunesl břemeno životní.

Koncipientka. Máš lehce zastřený hlas a jizvu na levé tváři. V tom obličeji, ještě tolik dívčím, je ten šrám něčím nepatřičným. Jaks k němu přišla, kdo ozdobil tě řezem příčným?

Obžalovaní. Už vedou zbojníky. Mají holé hlavy, neústupné výrazy a široké opasky. A k nim ruce přicvaknuté v poutech. Stráže nespouští z nich oči, v jednací síni rozeseti po všech koutech. No a pak se přetřásá zločin, a ne jeden, kdo, kdy, jakým úmyslem veden… 


Eidamská věž

Za výlohou chlap skládá cihly sýra. Má setsakramentský fortel a pohled výra. Skládá je v nekonečno, takovou eidamskou věž do nebe. Kolem se hromadí zvědavci, on si jich, jako virtuos v záchvatu kompozice, nehledí: staví dílo století. A blýskají blesky, není za nimi ale pohoršlivý Jahve, to jen lidé mačkají do svých ajfonů ti kořistníci každé chvíle. Jsou nadšeni, přestože je předem jasné, že tato věž nebude mít míle.


Cesta z kina

Kina ještě uspávají do pohádek, dospělé, je přes půlnoc. A i potom, cestou domů poslední tramvají, budou tihle snivci ještě napůl opilí všemi těmi příběhy zaoceásnkých lodí, kasin, zámeckých zahrad, pouštních bouří i mondén mizejících v cigaril kouři. Teprve zvonění konečné je vytrhne a navrátí časnému ránu.


6 názorů

Lnice
05. 02. 2016
Dát tip

no jo, to je konzum.-)


Movsar
05. 02. 2016
Dát tip

díky, ale není problém nahlédnout na toho bláznivého stavitele. já ho zahlédl na václaváku ve výloze sýrárny. s módou gastrosexualismu jsou tyhle "shopy" určitě všude,takříkajíc na každém rohu. až to vyvolává otázku: nedělá z nás někdo myši?


Lnice
05. 02. 2016
Dát tip

tak jsem se vžila do všech třech miniaturek a zjistila jsem, že jsem zažila jen tu třetí.-)

krásné


Gora
05. 02. 2016
Dát tip

Se zbojníky jsi to velmi dobře vystihl. V tom označení je prostě všechno.Kořistníci a napůl opilí snivci taky dobří.    /T.


Movsar
04. 02. 2016
Dát tip

ano, to by byl skutečně počin vhodný pouze za výlohu.


Kočkodan
04. 02. 2016
Dát tip
Co je eidamská věž proti syrečkové věžičce...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru