Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pro hrst oříšků

07. 02. 2016
4
10
1418
Autor
Movsar

Dvě drobné aktuality jako alternativa k televizi.

Pro hrst oříšků

Pět mužů, dobrých druhů z Čech, vydalo se do lebanonské pouště, krajiny panenské, sluncem a časným zpěvem ptáků zalévané. Jistěže nejeli jen tak. Věk, kdy mužové odcházejí do ústraní, aby v samotě a meditaci nalezli sami sebe, již překročili. Jeli do pouště pro hrst oříšků. Zdaliž tušili, kolik zlé krve jejich touha přinese. A tak hýbá světem zdejším pátrání, kdo, komu a proč. Dohady a nóty křižují veřejným prostorem, kdekdo je lépe než bezlítostný Jahve rozezlen. A mezitím dost možná, ve stínu kteréhosi staroměstského paláce, někdo už pořádá hrsti oříšků..


Andrej a továrna na kabelky

Pan Andrej přivezl z cesty do Paříže video. Na něm prochází továrnou na kabelky, rozmlouvá s majitelem, koří se jeho majetku i skromnosti. Ano, ten muž má jen bratru třicet miliard dolarů, ale jinak je velice skromný. A pak divákům cestopisného videa svěřuje: majitel továrny by rád uspořádal výstavu své dílny a tovaru v Praze. A tak pan Andej nabízí nápad: uspořádat takovou výstavu v samém srdci města, totiž na Karlově mostě. Nápad je to hodný předního konceptualisty, kam se hrabe David Černý se svými instalacemi. Jaká asi bude koncepce výstavy? Jakou kurátoři zvolí kabelku pro svatou Luitgardu a jaký model mužného kufříku zavěsí do kamenné dlaně Janu Nepomuckému? 


10 názorů

Movsar
09. 02. 2016
Dát tip

mkbaby: tak druhá možnost

mk: nebyl bych proti


Marcela.K.
08. 02. 2016
Dát tip

A co takhle strčit koumáka - y do největší kabelky a vymáchat ve Vltavě? :-)


MKbaby
08. 02. 2016
Dát tip

Tak to bude asi, stejně jako u mne, pan obhájce :-) Už jsem měl tu čest s ním vypít pěkných pár kalíšků, navíc má velké zásluhy na obnově ČAV (Čeští amatéři vysílači).


Movsar
08. 02. 2016
Dát tip

mkbaby: shodou náhod jsem taky jednoho poznal, dva dny před jejich zmizením. ale prsty v tom nemám, šlo o velmi náhodné setkání na chodbě soudu. tím už asi tušíš, o koho jde, nabízejí se dvě možnosti. :-)


Movsar
08. 02. 2016
Dát tip

tady asi někomu oříšek zaskočil nebo zaskočí. anebo jak říkáš: uvízne mezi zuby.  :-)


Lnice
08. 02. 2016
Dát tip

hrsti oříšků mohou hodně nevhodně zalézat mezi zuby..

kabelky na Karlově mostě? já tedy nejsem z Prahy, ale nepokadilo by je tam příliš mnoho prolétajících racků? možná by pak ale nabyly zajímavých vzhledů..


Kočkodan
07. 02. 2016
Dát tip
Švédové a kabelky na Karlův most nepatří.

MKbaby
07. 02. 2016
Dát tip

Jednoho z těch pěti volů si dovolím znát. A není to takový vůl ;-) Jsem rád, že je zpátky.


Movsar
07. 02. 2016
Dát tip

:-) ano, taky myslím, že spíše volů


Gora
07. 02. 2016
Dát tip

Bylo to pět dobrých mužů či vo..??? A dobrák A.B.C. taky senzace!!!/T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru