Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dívka v kokosovém smíchu

16. 02. 2016
6
10
1488
Autor
Movsar

Tři nokturna.

Dívka v kokosovém smíchu

Vlaky v dálce už tlučou hudbu cest, někoho s hlavou opřenou do koženky právě kolébá do spánku. Na chvíli je tak v kodrcavém snu: břehy z písku polévá vlna za vlnou, vane slaný větřík a ke slunci vystačil by žebřík. Do toho dívka v kokosovém smíchu, natahuje pružné tělo šelmy, podpažím jí perlí pot. A cosi říká, že k lásce nemá daleko. Už slyší i její srdce rozechvělé. Pražců bití o překot. 


Staccato deště

Prší, ulice je v zrcadlech vody, půlnoc na dosah. Od některého z oken jde vůně. Komu je uchystáno tolik štěstí: nechat si do lásky rozdýchané parfémem ťukat staccato o parapet?


Tlumočníci hvězd

Tlumočníci z řeči hvězd otevřeli kalamáře a vydali se bezesnu další noci. Zatímco vešlým do spánku zkříží cesty milostníci, básníkům nutno každou křižovatku lásky vydobýt prací. A k tomu vážit, kterou cestou, kam se dát. To vše simultánně svitu hvězd.


10 názorů

MKbaby
17. 02. 2016
Dát tip

Je tu fajn, díky :-)


Movsar
17. 02. 2016
Dát tip

díkyza čtení a jsem rád, že to spustilo přátelskou diskusi, kterých  je na netu tak málo. ještě k tomu wilsonův dlouhý kouř, taková nádražní dýmka míru a a je to úplné.


MKbaby
16. 02. 2016
Dát tip

Na Hlavním to řada lidí praktiku-

je, když nejsou peníze na trafiku...


Kočkodan
16. 02. 2016
Dát tip
Než takhle balit cigárko, to už se snad radši nechám sbalit cikánkou...

MKbaby
16. 02. 2016
Dát tip

Kočkodan:

Wilsonova směs je zvláštní druh tabáku produkovaný zejména v okolí pražského Hlavního nádraží. Vyrábí se tak, že nejdřív sesbíráš volně se povalující vajgly všech možných druhů do pytlíku. Pak si sedneš někde v koutku a obsah vajglů vydrolíš do menšího pytlíku. Pak si vytáhneš papírky a můžeš vesele balit cigárka :-)


Kočkodan
16. 02. 2016
Dát tip
MK: Trnu, trnu... Wilsonova směs není doufám druh nějaké trhaviny, vhodný zvláště pro teroristické útoky na nádraží.Jestli jo, tak tu dívku snad osobně utluču. Nebo dostane alespoň pořádně na kokos! To ji přejde smích...

Gora
16. 02. 2016
Dát tip

Tvá fantazie letí ulicemi.../T.


MKbaby
16. 02. 2016
Dát tip

Kočkodan: Na tu dívku bych si posvítil. Buď týrá opeřence, nebo jde o pobudku... pobudyni... no, sakra, o samici od pobudy, která si vyrábí tzv. Wilsonovu směs...


Kočkodan
16. 02. 2016
Dát tip
Vlaky tlučou hudbu cest a dívka špačky.

Lnice
16. 02. 2016
Dát tip
Moc krásné *nejvíc ta třetí ***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru