Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mlčení paneláků

19. 02. 2016
3
5
1273
Autor
Movsar

Láska podle Celine D. 

Vysílání hudebního kanálu: Celine D. zažívá svůj příběh lásky. Je to ohromná láska a dokonána je v pěti minutách. Zato se opakuje nesčetněkrát už od devadesátých let. Svítí svými pixely do tmy pokojů, sytí půlnoční ticho. Desky byly vyprodány, už se neuchází o přízeň posluchačů, už jde pokoji docela svobodně. Televize roznáší svou verzi lásky. Kde ale končí televize?


Železitá řeka

Eskalátory hučí a nahoře se otáčejí jako buben splavu. Voda nemálo železitá. V oku bezpečnostní kamery jsou postavy na hladině jen stíny plující den za dnem řekou Styx.


Pohoršení a báseň

Prázdná plastová láhev na lavičce, tady měli chvilku pro víno. A že o své polosladké radosti chtěli zpravit svět, nechali po sobě stopu - odpad. Někdo se pohorší, někdo domýšlí příběh a přichází s básní. A jiný básní pohoršený příběh. Ten je ekolog.


Mlčení paneláků  

Za okny bytů lidé s polámanou chutí žít. A ve víně topené křivdy. Strázně slaně vyhrknuté do tmy pokojů. A někde vyhrknou i malé radosti, do té samé tmy, do peřin. O čem všem sídliště mlčí, to nespočteš. 


Novina dole ve městě

Dole ve městě se ke slovu dostaly saxofony, vedou řeči plné bláznivin i stesku. A do toho cinkaj sklínky, cigarila hoří, holkám se tváře různí v lesku. Drama look. A u jednoho stolku jedna právě šeptla šťastnou novinu: Bude to kluk. A saxofony nato vůbec nehrály unyle.


5 názorů

Lnice
22. 02. 2016
Dát tip

já se s pochvalou přidávám ke Goře, sama bych to lépe nevyjádřila.-)


Movsar
19. 02. 2016
Dát tip

k: :-) . kdoví, jaké bizarelie se za okny odehrávají.


Kočkodan
19. 02. 2016
Dát tip
Mlčení paneláků není úplně nejvhodnější název – tam nežijí jenom samá jehňátka...

Movsar
19. 02. 2016
Dát tip

děkuju, goro, to je moc pěkné ,až nezasloužené označení. to si budu pamatovat, těší mě. guru nocí, sídlišť a emocí.


Gora
19. 02. 2016
Dát tip

Jsi opravdový guru nocí, sídlišť a emocí...C.D a Titanik jsou navždy.../T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru