Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zakutáleni do noci

29. 02. 2016
5
4
1181
Autor
Movsar

Zakutáleni do noci

A co je taky jablíčko? Možnost večera, prostá tak, že se táhne až k nepaměti. A dětem ho krájejí na hvězdičku, a dospělým, když jsou dva, připomíná dávné vyhnání do milostné trýzně. Ale co když ho jí člověk sám, zakutálený někam do noci?


Na konci února

Únor hubne k bledé siluetě, ale ještě sedáváme u radiátorů, šumně zakřivených do tepla. A bereme na paškál knihy a žízeň mírníme čajem z šípků. A čekáme, až noci budou zas sálat dýchavičným horkem a na knihy dojde až s ránem.


Kolébanka

Dům utichl až ke šramotu trubek, z ulice to zasyčí posledním autobusem a odkudsi je slyšet kolébanku. Nejde rozhlasem, je docela nerovná ta cesta k dětskému spánku. Neznámá ji prošlapává bosým hlasem, krásným jak koniklec v travách.


4 názory

Lnice
04. 03. 2016
Dát tip
Kolébanka *

Movsar
29. 02. 2016
Dát tip

díky, přátelé noci a nokturnálů.

ano, vtrhli na zemi ajfounci..


Kočkodan
29. 02. 2016
Dát tip
V mnoha lidských příbytcích se vyskytuje jablíčko nakousnuté.

Gora
29. 02. 2016
Dát tip

Ani tvému sluchu nic neunikne /kolébanka/. Jedno jablíčko, jeden konzument - podivný nelad noci... a ani šípkový čaj to mnohdy nespraví...                                                                                                      /T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru