Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

V ulicích města

04. 03. 2016
3
11
695
Autor
Oldess

Maturita se blíží a soudružka učitelka nás neustále testuje! Vyprávění má pokračovat na větu: "Je mi trochu chladněji, ale co, za chvíli se zahřeju...

          Je mi trochu chladněji, ale co, za chvíli se zahřeju, protože dneska jdeme s Danielem na ples. Ještě předtím ale splníme náš rituál. Stavíme se v oblíbeném baru Rozeta, kde několikrát připíjíme na naši slavnou hokejovou legendu, která právě hraje zápas na mistrovství světa. Přichází čas popojít dál a odcházíme z knajpy rovnou na ples.

          Bylo osm hodin a na plese ještě nikdo nebyl. Zabavil jsem se tedy hraním na piano - zkoušel jsem hrát znělku z filmu Kmotr. Tím jsem ale vzbudil nežádanou pozornost. Zapomněl jsem se zmínit, že jsme s Dandy-boyem (jak jsem mu říkával, protože byl opravdový dandy) neměli pravé lístky, nýbrž pouze pásky, které měli sloužit jako vstupenka. Když jsme na plese byli sami a velmi hlučně se bavili u piana, přišla ostraha zkontrolovat nám lístky. Dandy byl rychlejší a schoval se na záchod - mě vyhodili z plesu. Jak smutné. Zrovna když jsem měl na plese být s jednou luxusní kočkou.

          Nenapadlo mě nic chytřejšího, než nastoupit na druhý poločas v baru Rozeta. Hokej už skončil a já se usadil do křesla a nevím nad čím jsem přemýšlel. Zalíbila se mi nabídka piva, které jsem neznal. Název Bakalář mě opravdu nadchl. Sosal jsem si v křesle pivko a psal Danielovi a ,,mé" slečně, aby za mnou přišli. Pěkně se na mě ale vybodli. Hodiny ubíhaly stejně rychle jako moje peníze. Pak jsem si objednal další láhev a vysypal všechno, co jsem měl, na bar. Chybělo mi pár mincí k mému štěstí.

         Najednou se ale ke mě nahnul jakýsi chlap a dal mi deset korun. V tu chvíli mě napadlo, že je na tom světě přece krásně. Asi soucítil s chudým chlapcem, který toužil po moku. Usedl jsem zpátky do křesla a naproti mě si sedl ten chlápek. Ještě s jedním chlapem! Sedli si k sobě opravdu blízko a mě došlo, co jsou zač a o to víc jsem začal prosit Slečnu, aby přišla. Nakonec dorazila a já se s ní před zraky těch mužů začal vášnivě líbat - to jsme ani spolu nechodili, ale později jsem jí mou situaci vysvětlil. Zachránila mne.

        Ze Slečny se postupem času stala ,,sLeNča" aneb super Lenča ve zkratce a ze mě se stal ten nejšťastnější člověk. Byla tu pro mne a nemusela. A já dobře věděl, proč přišla. Daniel si v tu chvíli užíval někde na plese a ona mohla taky. Tak jsem si uvědomil, co vlastně mám - pravého kamaráda a pravou lásku. 


11 názorů

Oldess
06. 03. 2016
Dát tip

Jasně chápu, chápu :) Příště si dám pozor na to jak to v celku vyzní - ale ten časový limit mi to moc neumožnil :D


careful
06. 03. 2016
Dát tip

bylo-nebylo...a těch být je tam vlbec moc

..jestli jsi thomofób o nevím, ale ta povídka tak prostě vyznívá..jako fuj, brrr teplouši,. nejlíp je zastřelit!!!.. zalíbila se mi nabídka piva...to mi trochu zní jako by mu to nabídlo to pivo, ale to je detail...to neřeš...hlavně bacha na ten obsah...pak slečna přišla začala se se mnou líbat..tam jsi z ní udělal prostě vožralou rajdu a proč byla super nevysvětleno... nejde o to, jak to bylo ve skutečnosti,...to mi je fuk... ale jde o to, jak jsi to napsal...


Oldess
06. 03. 2016
Dát tip

careful: Psal jsem, že se ze slečny POSTUPEM ČASU stala sLenča - takže ne, každá holka, která se líbá s každým, není super. A homofóbní nejsem, jen jsem nechtěl trávit večer se 40letým homosexuálním párem.A nevim kde ve věte: "Bylo osm hodin a na plese ještě nikdo nebyl" se něco opakuje. To s tím pivem taky nechápu, kde vidíš problém... 


careful
04. 03. 2016
Dát tip

Mno asi tě moc nepotěším...ale začátek:jdeme s Danielem na ples... a mě napadlo, že buď "Hurá, sláva něco gej", nebo aspoň dobrý, hustý: "Chlap, píše za ženskou!" Pak přišlo zklamaní... celkově mi to místy trochu drhlo...dobré je, že to celkově mělo nějaký ten směr z bodu A do B a je to takové naivně uvěřitelné...někdo by možná řekl "zábavné,"ale to je tak asi všechno, co můžu pochválit...jinak se mi velmi nelíbí ta homofóbie... to nestačilo říct, soráč hoši, nemám zájem ( bože, homosexuálové - debilní obludy a určitě nerozumí lidské řeči!!!)... to s tím, že kamarád je super kamarád jsem nepochopila proč jako a i u té ženské to skoro vyzní, že každásebedebilnější blbka, co s někým někde ochotně ocicmává je náhle ohromě super..takže pravá láska se pozná tak, že s kýmkoli ochotně ocicmává??

I technicky to není nejlepší..rycyhlejší bude překlep, ale třeba věta : bylo osm... nikdo nebyl... Zbytečné opakování podoných slov v jedné větě..... vůbec je tam moc slovesa být....to s tím pivem vyznívá tak, že se mu něco nabízelo personifikované pivo..peníze ubíhaly...divné...


Lnice
04. 03. 2016
Dát tip
Tak asi poetická..Děkuji :)

Oldess
04. 03. 2016
Dát tip

Ty můžeš být třeba pLenča - poetická Lenča, pěkná Lenča, parádní Lenča... dávám ti na výběr :)


Lnice
04. 03. 2016
Dát tip
Díky :)

Oldess
04. 03. 2016
Dát tip

Většinou jo.. ale znám i jednu nefajn Lenku :) ale pak ty další Lenky jsou fajn. Magické jméno!


Lnice
04. 03. 2016
Dát tip
Jo jo, Lenky bývají většinou fajn :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru