Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Důkaz hvězdným prachem

09. 03. 2016
6
9
1463
Autor
Movsar

Čtvrtá odpolední

Přes ramena šmolkový kabátek, vlasy na jižní způsob zhurta sepnuté. Je čtvrtá, jede si po svém. Nezdá se, že chce v údolí objímat stromy a vnímat čeření potoka. Ne, někdo obejme ji, a ona přitom bude stát pevně, rozkročená v kořenech, a naprázdno otevírat ústa v toužení ryb. A oba se budou čeřit a oba se budou kývat jak sebevrah oběšený v údolí.


Šeptaná

Hodiny tikají půlnoc, milenci rozehráli šeptanou. A že bude nekonečná, zítra nevstanou. Vše jim teď je námětem, teplá zima, děti i krize eurozóny, a nic je netrápí, atomové manévry, zmeškané telefony. A ze sousedního bytu to zurčí, tam kdosi osaměle nastavuje ústa vínu, bdí ve chvíli tvůrčí, míchá inkoust a slinu. 


Spiklenci bezpečí

Ulicemi už chodí jen lapkové, strážníci a Ahasver, jinak vylidněny na kámen a zatemněná okna patří noci. Ještě klapání petlic, tak se loučí spiklenci bezpečí.


Důkaz hvězdným prachem

Město v mlhách, přesto mléčnými mraky jiskří hvězdy. Nočním chodcům padá do cesty jejich stříbrný prach. Uvěří jim doma hvězdný brod, až se o dost později než pozdě vlámou do dveří?


9 názorů

Movsar
11. 03. 2016
Dát tip

já třeba nikdy s alkoholem nezažil inspirativní chvilku, ale třeba francouzští prokletí to tematizují často. na mě alkohol působí spíš ohlupujícím způsobem. ale ani jinak mi nic neříká.


Lnice
11. 03. 2016
Dát tip

to je spíš dobře, ne?


Movsar
10. 03. 2016
Dát tip

díky lnice, ano, jen bez toho vína, vlastně vůbec nepiju.


Lnice
10. 03. 2016
Dát tip
Mi se zase líbí, jak ses v Šeptané ztvárnil sám :))

Movsar
10. 03. 2016
Dát tip

a já jsem rád, že jste tím odpolednem i nocí na několik způsobů prošli se mnou. a taky za to roztomilé spletení špagátků a taky za důvěru, že nelžu. :-)


Gora
10. 03. 2016
Dát tip

Tobě se dá hvězdný brod a další krása věřit...                               /T.


Kočkodan
09. 03. 2016
Dát tip
Když se o dost později než pozdě vlámal do dveří, stála za nimi pevně rozkročená, na ramenou modrý župánek. Nezdálo se, že ho chce objímat. Naplno otvírala ústa v křičení. Nakonec podala další důkaz svého vzteku válečkem na nudle.

gabi
09. 03. 2016
Dát tip

áno *


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru