Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Holka od Schwarzwaldu

Výběr: a2a2a
26. 03. 2016
10
13
1777
Autor
Movsar

Sobotní zápisník. S malou inspirací v kronikářích lidovosti.  

Na višňové hraně

Obloha zvoní temně modrou podkovou, chystá se k dešti. Motivy páteční noci odcházejí, i smích holky z Budapešti. Jak jen ten zvonil.. temně višňovou hranou, celý svět ležel stranou. Tak ať už zaprší a vezme to voda, země vzduch.


Černá pasažérka

Na Andělu čapli černou pasažérku. V kabelce měla klíče i tabatěrku, jen žádnou oupnkárd. Měla prostě smůlu a taky džíny na křivo a do života vůbec blbej start. Třeba jí dopravní podnik odpustí, když jsou Velikonoce.


Tropické květy

Myslíkovou jde parta cizinců. Ženské mají pestře zdobené tváře, šperky hážou lesky, dokonalé svatozáře. Jistě zdobeny jsou i níž. Muži jsou zas trochu malí. To se Prahou kutálejí turisti z Bali. Nevěříš? Tropické květy v kameni města. 


Galerie konzumu

V galerii konzumu ti řeknou, co nemáš a co mít musíš. Velkou dýni z marcipánu, sůl z moře i umělou panenskou blánu. A lidé s obřími taškami krouží kolem výloh a neskrývají své hoře, že penízky se sypou jak z útrob přízračné ryby vyvržené do obrazu Pietera Brueghela. Tady by bláznivý Vlám kořistil fantazie, co chutnají jak z cukru dýně, solná lázeň a instalace v zbrusu novém klíně.


Polpo(t)

V Kvádriu je restaurant s názvem Polpo(t). Lidé tam sedí na prostých židličkách nad prostými ubrusy. Oblíbeným menu je Polpotův vřící hrnec. Rozpálené železo gurmánovi narazí na hlavu, že až vydá šťávu. A k tomu ještě řeknou: Žer! A on má dost, v mžiku vypadá jak Rudý Khmer.


Holka od Schwarzwaldu

Do Ostrovní si to štrádují nedospělí Němci. Kluci s holkou rozbujelou do výšky a do stran. Nezapře, že živena je pravým alpským mlékem a taky medem od včeliček ze Schwarzwaldu, to proto je plná poctivých faldů! Dokaží to ti sopláci vůbec docenit?

 

Křižovatka u Slavie

Křižovatka u Slavie, lehká opruzenina města. Proud pojízdných popelnic bez konce, za každým jedním volantem tvář pitomce. Mám rád pražské chodec, co si jdou a neruší než tlukotem srdce. Jen po kávě mírně rozhojněným.


Kačeří věci

Tři kačeři si to šinou hladinou, každý za jinou. Někam do ložnice z rákosí, exhibice se tu nenosí. A tak mizím z nábřeží, před cizí erotikou utíkám do věží.


Smíchovský pobuda

Z asfaltu ještě nejsou letní blata, přesto tomu muži u nádraží těžkne krok. Smíchovský pobuda. Měl s parťáky povedenou sobotu, žádná nuda. Víno sládlo do růžova, řeči válely sudy a ženským bimbaly dudy. Bylo to hypnotické, bylo to romantické. Tak moc, že se právě rozhodl pošeptat to asfaltu.

 

A tohle všechno mě napadlo při čekání ve frontě na kozy.


13 názorů

Markel
30. 03. 2016
Dát tip

líbilo :-))) *


Movsar
29. 03. 2016
Dát tip

díky, a za upozornění.


paráda, jako vždy... jen ten Schwarzwald v názvu trochu zaškobrtl písmenky.


moc pěkné, mě se ve frontě vybavují šílený věci, nic moc romantického :))


Movsar
28. 03. 2016
Dát tip

díky a2a2a, tady asi zapracovalo i jaro, takže mi do řeči více než jindy stavělo rýmy. jsem rád, že se to snad, soudě ze zpráv, aspoň trochu povedlo.


Movsar
28. 03. 2016
Dát tip

to čekání na kozy byla výpůjčka z jednoho mediílního výroku, co se jím televize a noviny míhají poslední dva týdny. stačí přiložit klíčové slovo čapí hnízdo. díky, stázko. a taky děkuju qíčale a šepotku, za čtení a svěží zprávy, co mi nalévají energii.


a2a2a
28. 03. 2016
Dát tip

Spíše verše než prozaické miniatury, nemám v podstatě, co bych mohl vytknout, jako celek působí příjemně, úsměvně a dokonce relaxačně, s nadhledem a laskavě. Hezká práce.


..to je neuvěřitelné co všechno vidíš :)


Movsar
26. 03. 2016
Dát tip

dík,y za upozornění i milé komentáře. jsou pro mě jako energit do dalšího kronikaření.


Gora
26. 03. 2016
Dát tip

Zábavné postřehy ze života lidí i kačerů.../T.


Kočkodan
26. 03. 2016
Dát tip
No tak hlavně že tu černou pasažérku nečapli. U šapnutí má snad ještě nějakou šanci jen na důtku.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru