Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nebojme se internetu! - fejeton

01. 04. 2016
10
8
1377
Autor
kuča

 

   Když jsem před několika roky rodičům navrhl, aby si domů pořídili počítač s internetovým připojením, snesla jejich ústa na mou hlavu takové množství protiargumentů, že jsem byl nucen k taktickému ústupu do předem připravených pozic, a nějaký čas jsem v této věci přestal naléhat. Bylo zřejmé, že nedůvěra válečné generace k jakýmkoliv novinkám má své hluboké a oprávněné kořeny a spolu s vrozenou šetrností bude představovat opravdu tvrdý oříšek. Pochopil jsem, že chci-li uspět, musím se obrnit nebetyčnou trpělivostí a vpřed postupovat jen malými, předem promyšlenými krůčky.

   I když jsem znal konečný cíl i cestu k jeho naplnění, nebyla má nekomplikovaná, prostá a snad až primitivní mužská povaha schopna taktických úskoků, psychologických fint, pravdivých lží, natož pak lživých pravd. Bylo totiž nezbytné dosáhnout stavu, aby po internetu volali samotní rodiče, aniž by ale předtím zaznamenali mé tiché faustovské našeptávání. Věděl jsem, že já sám uspět nemohu, a přišel tedy s prosíkem za manželkou – ta mě přeměřila dlouhým pohledem, ostýchavě špitla, že s manipulováním  lidí už určité zkušenosti má, rychle mně pohlédla opět do očí, a jelikož to, co v nich našla, ji zjevně uspokojilo, měl jsem díky osobní svaté prostotě vyhráno!  

   Celá akce byla manželkou precizně zacílena na již zmíněnou seniorskou spořivost – pohovořila s mojí maminkou zcela otevřeně, jak jen to umí žena s ženou, a brzy se obě shodly na několika nezvratných pravdách – je vcelku rozumné, vysedává-li chlap doma před monitorem a klávesnicí, pak mu totiž nezbyde tolik času na klábosení s kumpány nad zrzavým mokem. Taktéž by bylo možno zrušit celoroční novinové předplatné, neboť jste-li online, jste aktuálně informováni stále. A z televizních archívů lze kdykoliv sledovat i ty cestopisy, které musela nejedna žena až dosud na televizní obrazovce oželet kvůli konkurenci nezáživného fotbalu, surového hokeje, hazardních skoků na lyžích, nudného vodního póla a bůhví čeho ještě. Jakmile byla pro počítač s internetem získána maminka, bylo jasné, že kauza je v podstatě rozhodnuta. A skutečně – po nějaké době tatínek prohlásil, že by se internetu nebál, a vyzval nás, abychom se „po něčem šikovném podívali“. My zasvěcení jsme nejprve stáhli tváře do hraných údivů, posléze ocenili jeho rozhodnost a v několika dnech zařídili vše potřebné.

   Vážené dámy! Jak vidno, internet může výraznou měrou přispět k utužení partnerských vztahů, a to v jakémkoliv věku, proto s jeho instalací neváhejte! Však vy už jistě dohlédnete na to, aby byly prohlíženy jen ty webové stránky a maily, které samy uznáte za vhodné!


8 názorů

Gora
02. 04. 2016
Dát tip

Vtipné a dobře napsané...                                              /T.


Kočkodan
01. 04. 2016
Dát tip
MKb: Podle mých zkušeností v tomhle dosáhla největšího mistrovství Jaga.

MKbaby
01. 04. 2016
Dát tip

Je to pravda... když baba ví, jak s námi mávat, abychom přitpm nezjistili, že je s námi máváno, máme oba ráj na zemi :-)


Diana
01. 04. 2016
Dát tip

Skutečně hluboká psychologická sonda. Bavila jsem se skvěle! :-)))****


Kočkodan
01. 04. 2016
Dát tip
To je docela zajímavé, že tvoje manželka pracuje v oblasti pohřebnictví... ;-)

Danny
01. 04. 2016
Dát tip
:)

Lnice
01. 04. 2016
Dát tip
No, někdy je internet i na obtíž :)) Ale osvěta je také k něčemu dobrá:)

ano, tak se na nás musí :o)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru