Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Elastická venuše

02. 04. 2016
6
8
1345
Autor
Movsar

Sobotní zápisník.

Co se děje v trávě

Narkomanům už trávníky městských parků slouží co koberec rozkoše. Teplo sedlo do dlaní země. Básník by dodal, že ta lačně hltá milenců sémě; i ti už v pažitu nacházejí azyl. A do trávy usedl i muž jménem Řehoř. Nakloní se a šeptá broukům opatrnost. A oni jemu.


Zpráva z tisku

Strhl ji jako rys laň a pak na ní žádal cucavou daň, psali v novinách a varovali. A ženy se radovaly. Že zas žijí potemnělá zákoutí i sady. Že jaro je tady.


Maratonci

Po maratoncích není vidu. Jen houbičky na nádobí po zemi, těmi stírali pot z těl. Ti drsnější použili drátěnky. Teď už se na ně smějí v cíli holky, co mají krátké sukénky. A taky bednu medailí k rozdávaní. A že nejsou zlaté? že jsou jenom na hraní? Ani dekorující holky nejsou zlaté a jsou jenom na hraní. 


Elastická venuše

Jde ve svém běžeckém úboru, zůstala v ulicích po maratonu, památka na velké jarní podujetí. Toulá se a hýbá obří elastickou zadnicí, mužům k dobru. Zapomněli ji tady běžci, jako zapomněli první lidé u Věstonic svou hliněnou bohyni. Chvěju se chvěním archeologa obracejícího černozem, rozrušen jak Golem, jemuž vzali šém.


Čin vlhké chvíle

V půjčovně loděk už plivli do dlaní. A hned jak tak plivli, začli se jim štosovat u vratkého mola páry. Netouží obětovat říčním bohům, chtějí obětovat lásce, nechat se vlnami zkolébat k činu vlhké chvíle.


Holka a čudák

Má nahé nohy a ty mají barvu chlazených kuřecích čtvrtek. A je jich pár kilo a mužům je to milo. Třeba najde čudáka, co ji položí na tácek z pěny, potáhne igelitem a vzrušením bude rázem celý němý.

 


8 názorů

Movsar
04. 04. 2016
Dát tip

děkuji za milé povzdechnutí, co potěší, lnice.

to je pěkná poznámka, aleši, vlastně je to několik tisíc lačných zvěstovatelů na betóně.

 


pardon, on ten maratonský Feidipidés byl poslem dobré zprávy...


vždycky si při těch masových maratonských akcích říkám: tolik poslů špatných zpráv? tolik prohraných bitev?


Lnice
03. 04. 2016
Dát tip

* ach jo, jak mile jarní.-)!


Movsar
02. 04. 2016
Dát tip

to zůstane tajemstvím stínadel


Kočkodan
02. 04. 2016
Dát tip
Já si vůbec nemyslím, že byl Jindra Hojer fantasta.

Movsar
02. 04. 2016
Dát tip

díky, goro, za poetickou rekapitulaci. s čudákem jsem raději šel až na konec, hanibal či čikatilo, česko mělo taky jednoho takového fantastu: hojera.


Gora
02. 04. 2016
Dát tip

Řehoř s brouky je dojemný, zpráva z tisku dramatická, nejvnadnější ze všeho bohyně je elastická... Čudák snad nenese jméno Hanibal???/T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru