Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pavel

07. 04. 2016
11
15
2314
Autor
Danny
Sraz lidí z diskusního serveru se odehrával ve středně velké restauraci blízko centra Prahy. Pavel si původně přisedl k jedné skupince "identit", jak se uživatelům na serveru říkalo, postupně však, jak se lidé přesouvali, vystřídal skupinek více. Rozhovor s Michalem, jedním z drsnějších lidí na serveru, mu nasadil brouka do hlavy. Nějak se dostali k tématu partnerských vztahů. "U mě je problém," říkal Pavel, "že mi vztahy trvají hodně krátce. Vždycky po nějaké době se něco stane a celé se to rozsype." "Co se stane?" zeptal se Michal. "No... pokaždé něco jiného," vzpomínal Pavel. "Tak se podívej," zamračil se Michal, "pokud bys měl nějakej jeden, normální problém, například že moc chlastáš a pak s tebou nikdo nevydrží - tak máš prostě ten problém. Ovšem pokud je to pokaždý něco jinýho, tak seš prostě debil." Pavel se zamyslel... je "prostě debil" - nebo je pes zakopán jinde? Bude různě pátrat. * * * U hypnotizéra, který prováděl regrese do minulých životů, bylo příjemně. Pavel ležel na pohovce a čekal, až jej hypnotizér navede k minulému životu, kde byl počátek onoho problému. "Tak nyní půjdeme do žívota, který může za vaše potíže v partnerských vztazích..." šeptal hypnotizér. "Kde jste? Co vidíte?" "Jsem..." Pavlovi se začínalo něco vybavovat. "Jsem na nějakém náměstí. V Řecku: Korint. Jsem na vyvýšeném stupínku a řečním." "Co říkáte?" zeptal se hypnotizér. "Jídlo je pro žaludek a žaludek pro jídlo; Bůh však jednou učiní konec obojímu. Tělo však není pro smilstvo, nýbrž pro Pána, a Pán pro tělo. Varujte se smilstva! Žádný jiný hřích, kterého by se člověk dopustil, netýká se jeho těla; kdo se však dopouští smilstva, hřeší proti vlastnímu tělu. Či snad nevíte, že vaše tělo je chrámem Ducha svatého, který ve vás přebývá a jejž máte od Boha? Nepatříte sami sobě!" Svatý Pavel.

15 názorů

Kytiii
12. 04. 2017
Dát tip
Pro mě příliš málo...

careful
25. 05. 2016
Dát tip

Jen by to příště chtělo laskavě někam dočmárnout, žes to upravil, aby nebyli komentují za hňupy. co komentují něco, co tam vůbec není. Dík.


Danny
21. 05. 2016
Dát tip
tambora: jinak osobně si myslím, že ten kluk měl spíš problém s ženskýma proto, že pravděpodobně spoustu času trávil mimo realitu... právě na tom diskusním serveru :) diskusní server není součástí reality? :)

Fruhling
17. 05. 2016
Dát tip

Proč ne.


StvN
16. 05. 2016
Dát tip

Je to dobrý.


Lakrov
22. 04. 2016
Dát tip

Hezký nápad, jen se mi zdá, že kdyby byl text o něco delší,  účinek odhalení té postavy z historie by to umocnilo.  Nenemohlo by třeba těch regresí do minulých životů být víc?  Bylo by s tím ale víc práce...  


Prosecký
10. 04. 2016
Dát tip

Kompozice jednotlivých částí spíchnutá narychlo a má díry. Tip dávám.



Gora
08. 04. 2016
Dát tip

Má to nápad a dobře se mi četlo...                                           /T.


careful
07. 04. 2016
Dát tip

No, nějaká pointa kupodivu je, asi to má být vtipný, ale mě spíš napadlo něco  jako: a co jako? To je debil, že je svatej, nebo jako s těma ženskýma nesouložil, tak odešly proto? 

Co se stylu týká, tak dost opakuješ a skáčeš tam a zpět...prováděl regrese do minulých životů x navede k minulému životu

..nejdřív u hypnotizéra už je, pak ho teprve hledá na internetu... na začátku zas máš xy zbytečných podrobností a díky tomu to působí divně prkenně, stejně jako ten rozhovor...řekl Pavel, zeptal se Michal, vzpomínal Pavel, zamračil se Michal... je to krátký a jsou tam jen dvě postavy..nemusíš je věčně jmenovat!!!..co třeba zájméno...nebo to jméno prostě vynechat....


Lyryk
07. 04. 2016
Dát tip

.))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru