Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Midnight Leaks

07. 04. 2016
9
18
2173
Autor
Movsar

Kameraden

Metro. Kluk si utírá sopel do rukávu. Máma se na něj zlobí, po německu, opravdově. Je to hubená blondýna, ale krev se v ní umí zvařit. A pak si dají ruce a jsou kameraden, ti milí lidé z Baden-Baden.


Sarah v antikvariátu

V antikvariátu sošná bruneta. Holka na startovní čáře třicítky. Vysoká, štíhlá, laskavé tváře, aspirantka svatozáře. Chtěla by Muchův plakát. Probírá se jemnými prsty mezi modelkami, až vybere jednu. Sarah Bernhardt jako Médea. Doma ho přilepí na dveře a večer pak, v tlumeném světle lampy, vysvlékne se před obrázkem donaha. Mistrovi natruc, aby hořce zalitoval, že nenarodil se o sto let později.


Žízeň holek

Holky ve Vodičkově, cucají jahodové fruko. Nastřídačku, každá dala nějakou kačku a teď v sladké chvíli tiší žízeň. A že takové holky umějí žíznit! 


Midnight Leaks

Možná jednou někdo zveřejní midnight leaks. Seznam vět, které si lidé po celém světě sdělili těsně před usnutím. Uniklé tajnosti a lži. A povedou se o tom diskuse v televizi, kdo že je taky na seznamu se svou malou noční něžností. 


Smrt, otázky a burizony

V televizi našli další mrtvolu. Každý kanál jich za večer vyplaví několik, a některé ještě o pár víc. Smrt a otázka, věrné spojení jak rub a líc. V reklamním bloku syčí láhve, sypou se burizony, a pak už zase hurá do pouště Arizony. A v přehradách docela nedaleko mezitím ryby plavou kolem zmodralých těl, pevně sevřených do pletiva. A nekladou si otázky a i pojem smrti je jim lhostejný. To burizonem by nepohrdly. Má to ale háček…


Na Ztracence

Ne, ty do tmy žhnoucí kmeny mrakodrapů nevysadili o sobotní brigádě nadšení skauti. Ale i jim je les ze skla a ze železa příležitostí ztratit se. Ztratit se v současnosti, která se vymkla přítomnosti a uhání zběsilým tempem někam do dálav. Ztracená. Třeba u jedné z těch mnohapatrových vater usednou, vybalí kytary a spustí svou starou Ztracenku.


18 názorů

gabi
09. 04. 2016
Dát tip

se svou malou noční něžností *


co ti na to napsat? Chlapče, co asi.. jen si to přečtu, chvíli dumám a pak jdu na marketu koupit kus flákoty... trošku tý zeleniny a večer si pohladím bříško, jak jsem to pěkně uvařila a snědla :)

ráda tě čtu, lepšíš mi dny


over
07. 04. 2016
Dát tip

opět boduješ...tahle várka je vážně skvělá :)*


Gora
07. 04. 2016
Dát tip

Tvé nabídce se nedá odolat...tak nashle v čase malinovém...


Movsar
07. 04. 2016
Dát tip

já bych přece ale jen plédoval pro bar mléčný. co vy na to? takové setkání při koktajlu o pátečním odpoledni. banánový či malinový, klasikové by si pak poručili vanilku či čokoládu.


Gora
07. 04. 2016
Dát tip

To zrovna ne, ale dnešní venkovská děvčata mnohdy předčí ta městská: to je tu hasičský bál, tam dožínky:)))


Movsar
07. 04. 2016
Dát tip

kdysi se tady dělaly setkání písmáků, na jednom jsem kdysi byl, někde v karlíně.


Movsar
07. 04. 2016
Dát tip

vy jste se už potkaly? a hnedle v baru?


Gora
07. 04. 2016
Dát tip

Z nás výše jmenovaných se mi jeví nejzkušenější v tomto směru Stázka:))))))


Movsar
07. 04. 2016
Dát tip

tak když budu mít zkušené průvodce, tak bych šel. :-)


Gora
07. 04. 2016
Dát tip

Zajdem někdy do baru...budeš mít dlouho o čem psát:))) Vezmeme celou partičku, ano?


Movsar
07. 04. 2016
Dát tip

no, nevím, kočkodane, ale ujišťuji tě, že zas na druhou stranu pro ucucávání jahodového fruka zas dost starý.

díky, stázko. to je dnes zachyceno: dle skutečné předlohy.


Kočkodan
07. 04. 2016
Dát tip
Pro pravidelné návštěvy antikvariátů se mi zdáš ještě dost mladý. ;-)

Movsar
07. 04. 2016
Dát tip

u antikvariátů jsi to odhadla na 100% a u barů je toas úplně naopak - vyhýbám se jim, ale možná proto mě zajímají. a díky!


Gora
07. 04. 2016
Dát tip

Jevíš se mi jako pravidelný návštěvník barů a antikvariátů: nebo stačí hledět do výloh? A v tu Ztracenku příliš nevěřím... /T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru