Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nepoužitelnou sobotu vraťte

17. 04. 2016
6
10
1414
Autor
Movsar

Za časů elektronické nadvlády

Jel jsem za prací ranní tramvají a sledoval holku, co stála vedle. Z mobilu nespustila oči. A já střídavě sledoval ji a displej její hračky:

Nejprve prodlužuje vlákna komunikace skajp. Pak vybírá z fotografií haj definišn kůl resort u Egejského moře. Musí tam být aspoň dva bazény, wifi a dost knajp. Ještě koukne na seznam, co píšou. Nic moc, jen nějakej vejbuch na tržišti v Iráku, raděj si písne s Míšou. A ještě zjistí, co večer dávaj v bijáku.

Aneb jak cestují holky za časů elektronické nadvlády.


Nepoužitelnou sobotu vraťte

Sobota expirovala. A teď, o nedělním poobědí, lidé bilancují, zda měla léčivé účinky, nebo neměla. Ti, co se nedali zastavit a jaru přitakali docela, mohli se i nakazit. Jak se zpívá, citová investice do blondýny u silnice se může skončit i zápalem plic. No a sobotu nevrátíš. Nenávratně expirovala a kdoví, čím vlastně byla. Každopádně platí: Nepoužitelnou sobotu vraťte .. jenže kam?


Gagarinovo výročí

Výročí Gagrinova letu do vesmíru. Tak si povídají v rozhlase a k dobru dávají historky. Jak Jurijovi až při cestě autobusem k Vostoku na helmu přimalovali CCCP. Aby si ho nikdo nespletl s imperialistickým agentem. Kosmos si rozvracet nedáme!


Sporťačka

Je to sporťačka. Má tenisky, potápěčské hodinky a ramena na dvě doby. Když večer svlékne se až na kůži svého body, je to jako když tě hodí do divoké vody. Lapeš po dechu, háže to s tebou do stran, máš pohled divých vran. Ta holka je prostě sporťačka.


Prostá snídaně aneb rovnou k jídlu

Když si lidé chtějí udělat radost, vyrazí na snídani do kavárny. A mají radost, že je obsluhuje liverjovaný personál a káva leží na stříbrném podnose a za okny cinkají tramvaje a kavárna že má francouzský název. Mají to za předehru žití.


10 názorů

Movsar
18. 04. 2016
Dát tip

jsi svědomitá stázka.


já ne :))


Movsar
18. 04. 2016
Dát tip

díky. já myslím, že písmák je takové místo mezi místy, jakoby ani nepatřil do elektronické spouzsty, ale byl žuivou mýtinou, na které se scházíme a vyměňujeme si psané vzkazy.


prostá snídaně do postele... to bych brala i bez francouzkýho názvu.. občas :))


MKbaby
17. 04. 2016
Dát tip

Pěkné, pohodové :-)


Gora
17. 04. 2016
Dát tip

Expirace soboty a nedělní bilancování, Jurij moloděc, divé vrány v očích.../T.


Kočkodan
17. 04. 2016
Dát tip
Ano, také mě překvapilo, že Jurij málem letěl do vesmíru nezmalovanej... ;-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru