Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Variace na Kamu

21. 04. 2016
5
4
1162
Autor
Movsar

Variace na Kamu I

V televizi zas Kamu dělá hamu. Raduje se z grilovaných pařátků a divákovi alespoň zakoulí očima, když už ho nemůže nakrmit. Není potřeba vařit jen kompenzace nenaplněného mateřství? Alespoň v případech apoštolů kulinářství? A nejsou smažené pařátky cecíkem Kamu, který by nám, dětem, ráda přistrčila?


Variace na Kamu II

Středa a z televize Kamu otevírá tlamu. V temném otvoru mizí krevety, žáby, hlavonožci, hovězí voda s kýblem soli ba i celí říční voli. Jak si asi ta dívka ulevuje? Břich jak zepellin, div že nebem neupluje. Ale divák nemusí být svědkem všeho, takové vysílání by Rada snadno označila za neetické.


Oni to vědí

Pět deci syceného nápoje a kluzkou žemli. Tak se poroučejí hladoví. A něco navrch do pytlíku. Až pojedou pozdní tramvají domů, bude jim papírové šustění vábničkou na olej a sůl. Nejlépe se prý tráví ve spánku. A oni to vědí.


Mléko měsíce

Měsíc teče své mléko hrdlem noci. Žíznivým snivcům teče do básní a do únavy. Ale nejen jim. Měsíc je demokrat. Tak jako třeba vězení je tady na světě pro všechny, ani měsíc nedělá rozdíly. A ráno v jídelně zdvihne chlapisko várnici nad hlavu a rozleje do hrníčků bílou tekutinu. Po noci do únavy a do básní hladové přijde vhod.


Easy Rider

Barrandovská magistrála prázdná pro easy ridera. A shora krupobití slunce, je jaro, to vysuší kníry motorkářského sumce. Až teprve na dalším odpočivadle zmáčí je benzínem. Ten žíznivý rider.


4 názory

Movsar
22. 04. 2016
Dát tip

jsem demokrat, kamu tedy s neronským palcem vzhůru nechávám žít. může děkovat, že měla tak milé přímluvkyně. :-)

a dál se nořím do nokturnálií


Gora
21. 04. 2016
Dát tip

Movsare, Kamu tě příliš neokouzlila:))) Měsíc je fakt demokrat:)))             /T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru