Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kosmické louky

27. 04. 2016
6
10
1470
Autor
Movsar

Spor o hymnu

V televizi vykvetl spor o hymnu. Měla být zpívána na hradním nádvoří, nebo neměla? Připomíná to dobu národního obrození. Hrad a podhradí, řečené kavárna, se sváří, co to dá. A zatímco pánové ve studiu horlí každý svou, napomenutí skauti dávno spí svůj sen o cestě ježka z klece, o prázdninách na Bobří řece.


Chvilka v Alpách

Dopřát si tak v Alpách chvilku, vydat se do kopců mezi petrklíče, pohladit pasoucí se Milku. Pár kilometrů pak zapít hořkým likérem do večera. Kdepak. Tady v nížinách jsi předmětem nároků, úřadů, šéfa, bližních, et cetera. A budeš z toho brzy fialový a vyprahlý chutí na myslivce. A jediné, co by pomohlo, vyšeptat se libé dívce. 


Kosmické louky

Třeba tam nahoře mezi hvězdami jak mezi sedmikráskami chodí kosmický hospodář. A bere je do dlaní, neboť tady ze Země se zdají být docela malé. Snad mezi ně i lehá, když se mu z beztíže roznemůžou nohy. A víme že ne. Věda si vzala fantazii na slovíčko. A je z toho encyklopedie, gůgl, je z toho ábíčko. V létě s přílohou. Tohle už člověk nepopře. Ale stejně, když se zasníš… 


10 názorů

Markel
08. 05. 2016
Dát tip

* :o))


Movsar
28. 04. 2016
Dát tip

děkuju, stázko. ani já jsem foglara nečetl. harry nebyl, a jsem docela rád. je toho ještě moc jiného pěkného. tak jim nějakou přistrč. :-)


Movsar
27. 04. 2016
Dát tip

pěkně a po mém gustu spojeno, aleši. a pak by se mohla smát, dlouho smát do modré alpské oblohy.


šeptat tak libé dívce v Alpách na kosmické louce hymnu...


srozumeni
27. 04. 2016
Dát tip
***

Movsar
27. 04. 2016
Dát tip

tak tedy tak, kočkodane. a víš co tady v česku? tady se většina nejraději vyšeptá libové kotletě. když si chceš dát třeba buchtičky se šodó, jen těžko najdeš nakloněné bufé.


Kočkodan
27. 04. 2016
Dát tip
Libé dívce bych se možná vyšeptal i já. Libovému frajerovi spíše ne..

Movsar
27. 04. 2016
Dát tip

milka určitě taky. abíčko těžko říct.. díky za čtení.


Gora
27. 04. 2016
Dát tip

Věřím, že Bobří řeka je nesmrtelná spolu s ježkem a Jestřábem. Na rozdíl od Milky a Ábíčka s letní přílohou...                                                   /T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru