Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dům prodavače tykví

28. 04. 2016
7
6
1388
Autor
Movsar

Dům prodavače tykví

Léto, velké manévry. Nízkonákladové lety rozstřelí houfy povalečů po světě, čas UV krémů a piva. Elektronický prostor rozkmitají miliardy fotografií z pláží, taveren i hotelových ložnic. Bledé matróny odhalí spálenou pleť zadnic, intimní deník člověka 21. století. Jen dům prodavače tykví zůstane stranou, tichý a plný stínů.


Dodatkové číslo

Chvíle soustředění, něco jako když za účasti státního notáře tahají dodatkové číslo, anebo když stařík na Můstku polyká meč. Ložnice v biologické hodině. A oba jsou vkleče. Ale jen ona tím bezděčně říká ještě něco víc.


Taková normální rodinka

Majda má prsty od medu a Kubík zas zauzlený lulík. Taková normální zpráva z rána. A být ti dva dospěláci slabšího naturelu, rodince už zvoní hrana. Jenže jim to zní jako rajská píseň, sladká jak prstíčky holčičky.


Rozkutálené štěstí

Inspiroval jsem se slavnou písní Pink Floyd Mother. Jak by mohlo vypadat její sdělení zhuštěno a převráceno naruby:

Děti. Vítr okolností je rozptýlí jak nad Evropou radioaktivní mrak, vezme je to jak celníci flašky z likérky Drak. Rozkutálené štěstí.


Vilmina cibulka

Vilmina cibulka. Ta tě až rozpláče. Jenže vydal by ses jen tak nějaké Káče?


6 názorů

Movsar
28. 04. 2016
Dát tip

přátelé, kdybychom žili pod nižším sluncem a živi byli rybolovem, tedy s mořem času, pozval bych vás na pochutinu z tykve. ženy by se pak odebraly do mikve, muži by sehráli partii škráblí.


Fruhling
28. 04. 2016
Dát tip

Přijde mi to abstraktnější, než si tě pamatuju. A myslím, že je to docela fajn.


Kočkodan
28. 04. 2016
Dát tip
Podle mne je na tom Majda o trochu líp. A dílo Dum prodavace tykví napsal clovek, který asi nemá hlavu jako vydlabanou tykev. :-)

Gora
28. 04. 2016
Dát tip

Co věta, to perlička...a opět ten lulík:)))   a souhlasím se srozumením... /T.


srozumeni
28. 04. 2016
Dát tip
Dodatkové číslo se mi líbí nejvíc...***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru