Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tichomořské tajemství

07. 05. 2016
7
9
1517
Autor
Movsar

List ze sobotního zápisníku.

Flám a vývar

Skončil mu flám s cizí ženou v cizím pokoji. Teď v komickém elastickém úboru běží Prokopským údolím, snad aby vydýchal ten noční náklad štěstí. A jediné, v co může doufat, je hovězí vývar o polednách.


Holka s pejsky

Má legrační pejsky s kšírky, ale jí samé krása na legraci nepřidává. Muži si až olizují knírky. Zdalipak si ti dva ušatí troubové uvědomují, komu večer strkají čumáky do klína?


Ludovít v pežotce

Svou pežotku má vyzdobenou: boční zrcátko obalil do vlaječky, slovenské. Snad se jmenuje Ludovít. Nevíme, jisté je jen, že je fit: volant svírá rukama, co pozvolna přerůstají v uzly svalů. Mocný z bryndze!


Do sudu!

Má těsné kraťasy a je tak drobná, že by se vešla do sudu. Diogenes by blahem zahýkal. Jenže jak ho známe, dřív nebo později by stočil řeč na pochybné téma, jako třeba výkal. A romantický kýč rázem byl by pryč.


Noční vlci

Na naše dobré Václavské náměstí míří ruští národovci na amerických motorkách. Olejový konvoj vousáčů uvízlých někde mezi devatenáctým stoletím a devatenáctým rokem věku.


Tichomořské tajemství

Antikvariát. U regálu s knihami o umění přešlapuje mulatka. Snad hledá monografii Keese van Dongena, neboť mohl malovat její babičku. Tichomořské tajemství v pražské Auroře.


Zmrzlináči

V pasáži Světozor had z lidských těl. Děti, maminky, holky po třicítce i tlustí strejdové stojí frontu na zmrzlinu. Chvějí se nedočkavostí na ten kus chladného štěstí. A těm mlsným chlapům pak do kopečků vsadí jahodu, aby znásobili jejich slast. Jedněm do panensky citronových, jiným do kávově tmavých. Ti horují pro exotiku. Jaro je městu motorem chlípnosti.


O turistech

Turisté. Anglosasové většinou chodí v jednopohlavních tlupách, lidé z Východu v osamocených párech. Je za tím latentní homosexualita seveřanů a slovanské otročení druhu? Kdoví. Osamělého chodce jen tak nepotkáš. Já se ovšem k flaneurské tradici hlásím!


Elastan 50 % testosteron 50 %

Holky přistoupily na hru, která ke své zadnicí strhne více pozornosti. Produkce elastanu prudce stoupá a stejně je tomu s testosteronem. Tohle ještě zahýbá evolucí.


Jaro vs podzim

Někdo má jaro za jalové, libuje si v podzimu. Doba usebrání, heideggerovské stimmung v závějích listí. Ale jaro je prudké světlo dionýského principu, přitakání světu. Ne, tady není soudce, můžeš jen s rabínskou poťouchlostí přikyvovat oběma stranám.


9 názorů

Lakrov
03. 06. 2016
Dát tip

Zauajal mě ten rozbor složení turistických tlup a -- pochopitelně -- Elastan  


Markel
08. 05. 2016
Dát tip

tichomořské tajemství a jaro vs podzim, ty dvě moc a moc, jinak všechny pěkné, to zase jo :o)) *


Diana
08. 05. 2016
Dát tip

:-)*


Movsar
07. 05. 2016
Dát tip

snažím se goro stíhat vše. díky za čtení. kočkodane, knírek by jí nic neubral.


Kočkodan
07. 05. 2016
Dát tip
No tak hlavně že ona nemá legrační knírek a muži se nenechávají olizovat pejsky...

Gora
07. 05. 2016
Dát tip

Znáš nejen filosofy a malíře, ale též současný hit v odívání: elastan čím více v látce obsažen, tím lépe,oceňuji tvoji všestrannost. Také fit Ludovít, flám, vše nápadité:)))                                                                                      /T.


Movsar
07. 05. 2016
Dát tip

to jsem rád!  jeden by si z toho až uhnal frustraci, když za celý den potkává sice tisíce bližních, ale vždy jen znásobené..


ten flanér mě tak zaujal, že jsem si ho musel vyhledat...

hlásím se do klubu :o)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru