Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Třikrát na téma Venuše

11. 05. 2016
6
10
1498
Autor
Movsar

Spa Afrodita

Rádia se rozškvrčela do rána. Reklama zve ženy do spa Afrodita, kde jim slibují stát se na víkend bohyněmi. Budou chodit v bílých froté osuškách, lehat na horké kameny a potit se v sauně. Snídat budou bílý jogurt a juice z čerstvého ovoce. Hlavní bohyně v růžové teplákové soupravě jim poví, jak pečovat o pleť a jak zatočit s muži. Ale oni antičtí bohové také bývali žárliví a mstiví. Vítejte na Olympu, vítejte ve spa!


Adonis na motorce

Zpráva z tisku: Motorkář zahynul na svém rychlém stroji. Šlo o známého pornoherce. Nyní je oplakáván družkou a kolegyní z branže: Tolikrát jsem ho prosila, ať to prodá a nejezdí na tom, nikdy neposlechl. Mytologie se naplnila: podobně zahynul Adonis, roztrhán kancem při své vášni – lovu. A Venuše také připomínala, oplakávajíc ho, své stálé prosby, aby nebezpečného lovu zanechal. Z tratoliště Adonidovy krve pak vyrašily sasanky. Co vyrašilo z asfaltu na místě směsi krve a oleje? Umíme si ještě povídat příběhy?   


Třináctiletá Venuše

V jejím pohledu je směs úleku a bezradnosti. Jako by o hladinu moře pleskla uťatá varlata boha Urana a ona se právě zrodila ze zpěněné vody. Třináctiletá Venuše v tramvaji. Ne, tenhle krásný výraz stvořilo poslední zvonění, jede ze školy a jarním sluncem si nechává slibovat události o něco méně děsivé. Vždyť taky žije na počátku jedenadvacátého století. 


10 názorů

Markel
19. 05. 2016
Dát tip

jo! *


Movsar
13. 05. 2016
Dát tip

:-) podobně jako když al gore ukazoval na pixel - obrázek naší planety.


teprve při pohledu na celou sluneční soustavu si uvědomíme, jak malá se nám může zdát Venušina kulička...


Movsar
12. 05. 2016
Dát tip

výborně, kočkodane


Kočkodan
11. 05. 2016
Dát tip
Ještě nikdy nebyla po dočtení tvého dílka v mém obličeji směs úleku a bezradnosti.

Movsar
11. 05. 2016
Dát tip

ta kjsem se trefil, já si ty spa afrodita domyslel. ale reklama na ně exstuje. tipuju, že to tam tak nějak fungovat bude.


Movsar
11. 05. 2016
Dát tip

díky, qíčalo! pokouším se.


Gora
11. 05. 2016
Dát tip

Krásné počtení v době večerní:))) dnes každý ženský časopis dává návod, kterak zatočit s pletí a muži:) a též bez záruky...  /T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru