Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Milenci v koupacích čepicích

11. 05. 2016
7
3
1192
Autor
Movsar

Tulák kráčí po světle lamp

Ulice osiřely až na nespavé tuláky, svědky noci. Jdou světlem lamp a někdo by řekl, že jednoho viděl kráčet po tom světle a slyšel volat ho: Pojď! Ale ze spaní toho lidé namluví. Opravdu ze spaní?


Outdoor sezóna

Opilci už jsou zas svobodní od limitů termoregulačního systému člověka, už zas mohou spát tam, kde zrovna padnou. Jen nebudit, přejí si v duchu podřimující zaměstnanci záchytných stanic. Je ovšem sobota přes půlnoc… 


Rybizjonky

Dvě Rusky v červených sukních. Rybizjonky rozkutálené do světa. Usmívají se na sebe pusou sladkých vín. Metro hučí a ty můžeš jen odezírat z čeření hladiny úst. A když nevládneš jazykem, alespoň se vpíjet v ten vlhký stín.


Kino Na Dubrovce

Půlnoční kino sálá potem zděšenců, na programu je horor. Jedni se vracejí k životu ven, druzí zabydlují vydýchaný prostor. Už nedostatek kyslíku správně naladí – přiškrtí. To ve velkorysém Rusku by se mohli dočkat rovnou rány fentanylovou palicí. Pro slabší konstituce by byla zlatá.


Milenci v koupacích čepicích

Milenci v koupacích čepicích. Ještě jsou zmáčení štěstím, když vystupují z vany plné blaženosti. A horují pro hřích, v té vilné touze přímí a prostí. A že okřáli jarem, na hlavách mají čepice s květy. Dva gumové světy. 


3 názory

Gora
11. 05. 2016
Dát tip

Já viděla milence v koupacích čepicích před dvěma dny: on Američan, ona české děvče...a bazén patřil jen jim...   /T.


Kočkodan
11. 05. 2016
Dát tip
Až po dočtení tvého dílka jsem si vlastně uvědomil, jak žalostně málo opilců v koupacích čepicích jsem v životě potkal...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru