Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

King Kongové na eskalátorech

15. 05. 2016
5
6
1337
Autor
Movsar

List ze sobotní potulky městem.

Šeříky

Šeříky připomínají přeliv starších dam. A milenci pod nimi snídají sladké a dělají na sebe – ham! I oni se jednou přesunou do lepšího pohodlí cukrárny a možná už nebudou dva. Teď ale kvetou šeříky!


Šance a gól

Italská restaurace už válí stoly venkem. A holka v kraťasech si dělá pohodlí – nohy roztahuje jako čurající brankář. A okolojdoucí muži tuší šanci a myslí na gól!


Fantasy pár

Tihle dva jsou nadšení do lásky a fantasy. Doma mají počítač, bytový oltář, a v něm tisíce podivných světů. Teď jsou ale na mostě, hledí do vln řeky, co jiskří poledním sluncem, a žádné obludy nepřicházejí ke slovu. Tady mají jen sami sebe a Vltavu.


King Kongové na eskalátorech 

Vrženi na eskalátory obchodního centra ocitají se lidé vprostřed bytí a času. Hýbá to s nimi nahoru a dolů, na nevolnost vyfasovali lehkou colu. Konzumenti. Vedci zjistili, že člověk spotřebuje tolik energie jako třicetitunový primát. Jsme po eskalátorech pojíždějící King Kongové.


Pod novorenesanční skálou

Na piazzetě Národního divadla výstava současné plastiky. Černoch kolem soch chodí zvědavě, připomínají mu fetiše jeho kmene. Už dávno s ním ztratil společnou řeč, ale z divošství něco zůstalo. Tady, pod naší novorenesanční skálou jen ten černý muž vzdálenému nablízku.  


6 názorů

Lnice
16. 05. 2016
Dát tip
Moc povedené, ráda u tebe čtu...:)

Movsar
16. 05. 2016
Dát tip

jak jen tohle skončí.. a to němci jsou šetřiví. nebo to o nich aspoň dřív platilo


pokud jde o energii: nedávno jsem někde četl, že v Německu už mají tolik větrných elektráren, že to úplně stačí pro napájení všech domácích spotřebičů...ve STAND BY režimu :o)


MKbaby
15. 05. 2016
Dát tip

Žůžo :-)


Movsar
15. 05. 2016
Dát tip

snažím se! díky.


Gora
15. 05. 2016
Dát tip

Nápadité/Šeříky, Fantazy/, vtipné/gól, Kingové,výstava/. Prostě Movsar. /T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru