Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

někdo se tutově zbláznil nebo já jsem blázen

19. 05. 2016
14
36
2093
Autor
agáta5

zařazení jsem tutově nezvládla, Vypuštění páry tak, jak mi slina přišla na jazyk tu není a nejvíc se to blíží smutnýmu fejetonu ...

~~Včera byl blbej den tak akorát na věšení a vlastně poslední dobou je toho nějak už moc a vůbec mě to nebaví a jsem nasraná a někoho bych kopla do zadele nejraděj … no, ale to se nesmí, tak se vypíšu a půjdu zase dělat jak je všechno oukej a život pojede dál a bude mě vláčet sebou, dokud se fakt nenaštvu definitivně a nevymyslím únikovej plán.
Kdysi dávno jsme sjezdili kraj a hledali klidný místečko k žití. V paneláku bylo těsno, jeden soused dvakrát do měsíce vyhazoval z balkónu nepotřebný věci a vykřikoval, že všechny zabije. Druhá sousedka hlídala vietnamský děti a ze šestýho patra je korigovala šílenou fistulí na pískovišti, další běhala po bytě v okovaných botách a tancovala za doprovodu Michala Davida… prostě jsme byli unavení z některých lidí a domeček někde na okraji vesnice by bodl.
A našli jsme ho. Starý oprýskaný čtyřpokojový domek s velkou zahradou, za mnou pole, přede mnou pole, sousedi daleko. Nádhera! Uběhlo patnáct let.
Někdy si říkám, že ti „někteří“ lidi nás našli!

Novej soused si pořídil alarm nejspíš si myslí že je někde v Rusku
Barák jako hrom, anglickej trávník  (nenechte se mejlit, fakt mu ho nezávidím, ani ten barák ani ten trávník . Seru mu na něj!!!!) a ty naše kočky si z něj dělaj dobrej den, furt dokola se tam promenádují, kroutěj a kaděj mu do kytek a pak s klidem spustěj alarm a jdou o dům dál.
Soused je vlastně chudák, nikdo ho za to nemá rád, i když je v tom nevinně, za všechno můžou ty pitomý kočky,ale ty maj všichni rádi, krměj je, že jsou tlustý na dva prsty,  Já jim kupuju viskas a kapsičky  (jednou jsem to ochutnala, přece musím vědět, co jim dávám… kurnik, ty holky se maj!)


Pak ta cyklostezka, co se těm chytrákům vůbec nepovedla, praská ve švech a to ještě neviděla kolo,    v puklinách se rozpíná řepka olejka,
apropó tu řepku máme teď všude za plotem, před plotem, v puse, v sekačce. Teď to ještě jde, ale na sklonku léta nás opláchnou  to bude smradu. Ale hlavně, že budou prachy!


Za řepkou postavili študáci rozhlednu, celou ze dřeva s výhledem na šachtu. To by bylo fajný, fakt, jen kdyby ta propaganda našeho milovanýho starosty nebyla tak šílená. Teď tam chodí procesí jako do Mekky. V trávníku po těch křesťanech pak vybíráme, my kreténi, petlahve a jinej bordel… protože jináč si odděláme sekačky. 


Jó a už máme nový obrubníky        ZASE rozřízli vjezdy co dělali loni  a předloni to ZASE byla voda, to se udělat prostě muselo!

Zasypali to škvárou a my čumíme a mlčíme,  prej se ty peníze z Unie musí někde utratit, ale všechno je oký, páč starosta se usmívá jako debílek, tak to musí bejt všechno v cajku, no né?  Že ty obrubníky máme nad úrovní domků, to je dávačka, vole.


Jako ti pejskaři, co jich je najednou jako much kolem těch satelitních domečků, co nám zvedly úroveň vesnice,  všude hovna jako dětský hlavy  a čumění do voken a do talířů,  prostě super promenáda.    Kurva a taková krásná vesnice to byla!


V pátek je otvírání studánek… co to melu koupaliště a sportovní haly, určitě budou zase vystřelovat ty petardy, co si je k nám vozej Němci, páč u nich se to nesmí, ale u nás se smí všechno a dvakrát k tomu. Přijeďte taky, na louce si můžete roztáhnout stany, jít kadit do strouhy a starostova hospoda bude praskat ve švech a všichni budou šťastni!  I jarmark bude, tož neváhejte a přijeďte… ale hejbněte kostrou, mám pocit, že bude narváno.


Jó, tý sportovní haly, co stála majlant a dvakrát se předělávala střecha, páč ti Kokůtci nejspíš nekoukali na počasí a vrtulníkem převáželi ty vlnitý plechy ve větru a blbě je zahákli bo co, páč najednou rána jako blázen a na poli za domem  sodoma gomora,
Vlnitej plech dablzvlněnej nadosmrti a bylo po ptákách. Se tam chytře kroutili mistři celej den, než to bagrem zvlnili ještě víc a odtáhli. Brázdy po celým poli, hehe. Nejspíš byli pěkně nakrkaný že si musí ze svý hromádky ubrat love.


Ale to jsem odbočila, zpátky k otvírání koupaliště a tý slavný haly, co tu unijní kapsu pěkně poždímala. 
Starostovy holky budou roznášet pivo, jeho sróčko to zastřeší kulturními vložkami, hudba nám potrhá bubínky a v álejích bude ráno zase nablito,  ale malá domů se počítá, tak držte huby, sousedi. Prej nám za to postaví nový fotbalový hřiště nebo kluziště nebo nový bytovky nebo penzion pro přestárlé… místa je tu ještě dost…  a až nebude, pak budeme světový, páč se tutově spojíme s Prahou nebo tak nějak.

 

Jojo, to psaní je fakt docela hustá terapie, je mi líp, jdu vyvětrat, venku je nějak ticho.

 


36 názorů

lawenderr
24. 07. 2020
Dát tip agáta5

:)) pořád hustý - se tu směju


agáta5
20. 05. 2016
Dát tip

ještě k tvýmu úsměvnýmu "naplavenina"... jj, jsem naplavenina, která zapadla,neměním vesnici... domek je historicky jeden z nejstarších ve vsi... horší jsou ty satelitní, to už s vesnicí nemá nic společnýho a ty různý městský vymoženosti... apropó, město je kousek dvanáct km, není nutný tady mít všechno ... pak už to není vesnice... je úsměvný, když na místní koupaliště chci vzít svýho vnuka a bohužel, je narváno... ne našimi lidmi, ale městskými...  já lidem přeju, ať si užívaj,  jen mi přijde to procesí fakt šílený už... troubení, nedodržování rychlosti, bordel a krádeže... nikdy jsem nezamykala, nebylo potřeba... a teď? ... ale je mi jasný, že pokrok nezastavím... už mám vyhlídlej srub u lesa, koupím ho i s tím lesem nejspíš :)


agáta5
20. 05. 2016
Dát tip

tady už je to v čoudu, strategický věci už jsou v těch správných rukách... teď už může dorazit dalajláma a v tý díře za barákem se konečně vespolek přiblížíme k nirváně :))) 


agáto, na tohle téma natočil Bohdan Sláma výborný film Štestí. Dokonce myslím, že to dělali na mostecku... 


agáta5
20. 05. 2016
Dát tip

:)  teď jsi mě rozesmál


CHT
20. 05. 2016
Dát tip

starosta je lidovec? něco jako Klausova "autentická pravice"?


v Mostě jsem se narodil...


Čudla
19. 05. 2016
Dát tip

Líbí /*


agáta5
19. 05. 2016
Dát tip

jj, co mi jinýho zbejvá :)  jinak se stěhuju k mladejm a kupuju mobilhaus ...


agáta5
19. 05. 2016
Dát tip

u Mostu


agáta5
19. 05. 2016
Dát tip

tak nějak :)


Kolobajda
19. 05. 2016
Dát tip

sůl nad zlato...   §*_*§  to je Maruška...    ;  -))))


agáta5
19. 05. 2016
Dát tip

careful... většina místních už volí starostu ze setrvačnosti tři volební období... navíc ti noví a mladí jsou spokojení - žije to tu :))) to je neprůstřelný  .. a bydlím v kraji, kde fakt není ani pořádná práce už - šachty zavíraj - limity se neprolomily ... ale furt sem cpou peníze z unie, takže dokud se budou sypat prašule, bude se stavět a vymýšlet kokotiny - sportovní hala pro třicet lidí - věru to se jim pěkně prodraží .. bych chtěla vidět do budoucna náklady ... vlastně nechtěla!   :))

škoda slov

 


agáta5
19. 05. 2016
Dát tip

PN : :))))tož, továrnu ještě nemáme, ale co není může zejtra bejt :) )))

careful, jj... je to v řiti :)))

kolobajdo, dikes, potřebuju podporu jako sůl dnes :))


Kolobajda
19. 05. 2016
Dát tip

Ano, ano, milá Agát - to je ten správný fejeton, nabitý ironickým úšklebkem nad naší skvělou současností. Plný jedu - přesto však s humorným nádechem. Strefila ses mi do noty. Dablzvlněnej plech... a starostovy holky mi nadzvedly bránici.    Jó, časy se mění. Dnes již dobrá hospodyňka pro pírko přes plot neskočí. A ani ten máj už není, co býval - vše je podřízeno komerčním zájmům. Piš - holka, piš!

Dávám ti 100 bodů!!! ***************************


careful
19. 05. 2016
Dát tip

...jinak jo...lidi pořád nadávají na unii, ale sami dotace zneužijou, na co jen jde, jako kdyby ty peníze padaly z nebe...navíc se to často využívá na blbosti a kde jsou třeba, tam nejsou...jen je celkem sranda nadávat na ty naplaveniny, když jsi naplaveninma z paneláklu vlastně taky:D...chce to odstěhovat se do krajů, odkud lidi odcházejí...bydlet poblíž Prahy je holt oblíbený a stěhuje se tam půl republiky, protože přímo v Praze nechce bydlet nikdo a přitom chce mít jistotu práce a tak... jinak zkusit volit třeba jinýho starostu...páč na vsi může rozhodovat každý hlas... co se týká řepky, tak nemám moc unformací, ale imho asi fakt nějaká lobby a Babišovina, co se svádí na údajné ekoteroristy...přitom správnej ekoterorista by byl spíš pro veřejnou dopravu zdarma a dobře dostupnou většině obyvatel, aby každej nemusel mít auto.


careful
19. 05. 2016
Dát tip

Ještě jsem to nedočetla, alr čte se to dobře, takže tip ti dám... chtělo by to tu sekci deníček jako je na pépéčkách.


pane bože, eště že to néni moje arák řepka hala  a co já vím ..

...............

u nás je ticho.

teda bylo.

Dodáď nepostavili v sůsedství tú zasranú fabriku ..


po mě nic nezůstane...jestli teda stihnu splatit všechny dluhy :o) 


agáta5
19. 05. 2016
Dát tip

jj, všude dobře, doma nejhůř :))


MKbaby
19. 05. 2016
Dát tip

Jo jo, jsme doma... :-)


agáta5
19. 05. 2016
Dát tip

:))) to máš fuk, protože se pilně snažíme o to, aby po nás nic nezbylo :)


řepka olejka je anglicky Swede, aby si nás nepletli se Švédskem :o)


agáta5
19. 05. 2016
Dát tip

Aleši, pampelišky máme taky a sedmikrásky jéje, to bude medu :)))

qíčalko, jj snad bude líp... jsem občas taky ještě optimista :))

gabi, nebrečím :) už néé

Marcelko, jo, je mi fakt líp... to psaní je fakt dobrá věc

baabo, řepkublika je výstižný , budu to používat odteď :)))

 

dikes všem za zastávku u mý páry :))


baaba
19. 05. 2016
Dát tip

...jj, bysme se měli přejmenovat na Českou Řepkubliku. Pěkně sis tu zahudrovala :c)))*


Marcela.K.
19. 05. 2016
Dát tip

njn... hlavně, že je ti líp ;-)


gabi
19. 05. 2016
Dát tip

nebreč agáto :) *


satelit má s vesnicí jen málo společného... taky jsme koupili starou chaloupku na vsi, ale naštěstí uprostřed staré zástavby, sousedi v rámci normálu...nejspíš je trochu prudím, že sekám zahradu dvakrát za rok a padáčky z našich pampelišek zaplevelují jejich golfové greeny, ale jinak pohoda...


agáta5
19. 05. 2016
Dát tip

ano, tati :)))   ale tak to není, dělám spoustu věcí, dokonce učím na zdejší zš ve svým volnu - dětičky keramiku... to není mnou, ale podobě dnešních vesnic - jak to ubývá.. ten klid ta pohoda a jak lidi jsou bezohlední a je jim fuk, jak se cítí druzí.. tak


hraj divadlo, zajdi do důchoďáku přečíst babičkám pár básní, hned zjistíš, že páry ubylo mnohem víc a navíc ses podělila o radost...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru