Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čtyři aktuality

19. 05. 2016
6
13
1716
Autor
Movsar

Malé události v próze.

Ditina kůžyčka

ČT2. Dita P. říká: „Nic není lepší než celonoční pečení. Kůžyčka je pak pěkně opečená.“ Pak se dlouze dívá na hotová vepřová kolena a pokračuje: „Jak se smějí…“ Inu, řekne si divák, smějí se asi jako její kolena. A kůžička? Jak se asi směje Ditina kůžyčka


Osm statečných

Na karnevalu v Berlíně, kterým projdou desítky tisíc lidí a ženské mají jen sporé odění čili nic, letos německá mravnostní policie zaznamenala osm případů tanečních deliktů: dotyčný delikvent tančí lambadu příliš natěsno. A média tu zprávu podávají varovně, ovšem v jiném smyslu: spíše je varovným svědectvím o hrozivé ztrátě chuti k životu. Aneb nejasná zpráva o konci světa a osmi statečných.


Letadlo

Středozemní moře, ranní slunce v solném oparu. Rybář ze své bárky zahlédne plameny v oblacích. Racci a ryby si něco vzrušeně povídají, a pak už nic. Do Káhiry nedorazilo letadlo. Celý svět si vzrušeně povídá. Ryby zas plavou ve svém mlčení a racci dávno zapomněli.


Válka off air

V rádiu probírají možnost války. Redaktor a analytik. Před chvílí doobědvali, navrch si poručili jahodové želé se šlehačkou, stihli i kávičku a obligátní piškot. Všeho se jim dostalo z náruče servírky v uplých legínách. Řekli si: „Tak dáme tu válku?“ „Dáme.“ Nechali vystavit účet rozhlasu a lehkou chůzí prošli májový Václavák až k Vinohradům. „To želé byla bomba,“ stihl ještě off air prohodit analytik k redaktorovi. A pak už válka! 


13 názorů

prázdnota je slabý slovo... ale to je téměř vše z nabídky (nejen) komerčních tv. :-(


Movsar
20. 05. 2016
Dát tip

díky, vabzml. ta dita mě právě fascinuje tou strašnou prázdnotou, je to až hypnoticky blbé.


letadlo bylo nejtrefnější,i když nejvíc se mi líbila ta část o "znalcích" války v rádiu. Dita p. by mi nestála ani za půl slova. do karnevalu v berlíně nejsem zasvěcen, tedy nehodnotím. Celkově dobré, vyvážená chuť i vůně.


Movsar
20. 05. 2016
Dát tip

díky, přátelé. a jsem rád, že se na každou vlastně dostalo, že byly rozděleny mezi čtenáře a našly svůj příbytek, alespoň dočasný, ve vašich myslích.


Marcela.K.
20. 05. 2016
Dát tip

letadlo... *


Lnice
20. 05. 2016
Dát tip

já jsem před Ditou vypla televizi, z bezpečnostních důvodů.-)


asi se budu muset na tu Ditu někdy mrknout, když se jí smějí kolena...


Movsar
19. 05. 2016
Dát tip

zdendo, co tě nemá, není sprostá. a návdavkem kladu foucaultovskou otázku: proč jsme ze sexuality udělali morální zkušenost?


Movsar
19. 05. 2016
Dát tip

děkuju ti, goro, jsem rád, že se ti to snad dobře četlo!


Gora
19. 05. 2016
Dát tip

Nedivím, se, že máš pifku na Ditu. Jeví se mi, a celý její pořad, neuvěřitelně trapný /viděla jsem jednou/. Ráda jsem početla, máš dle mne velmi kultivovaný psaný projev a umíš podat vlastně cokoliv:)/T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru