Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

o ovládání a celkově o houně

26. 05. 2016
16
20
1354
Autor
agáta5

Jo, tak o tom bych mohla vyprávět hodiny. Jako třeba nedávno, když mi zprznil nějakej „suchar“ mojí nejskvělejší psychobáseňku na jiným portálu a napsal mi pod ní, že vůbec neví, o co gou a že takových věcí už viděl a blablabla. Tak jsem se jukla na jeho kritiky trošku víc a fakt jsem čuměla jako puk… u jedný říkanky pro děti  napsal, že čupr krása, že ho obohatila. Fakt napsal, že ho obohatila. Málem jsem sežrala tužku. Jukla jsem do profilu na věk.. 45.. hm… seru na něho. Udělala jsem si kafíčko a napsala novou báseňku a myslela si něco o zadeli.


V pondělí jsem dostala suprovej mlýnek na pepř a sůl v jednom. Za zásluhy. Fakt! A v úterý zavíraj krám. Hnědý uhlí je v čoudu loudu. Prej tržby naprd, musí se šetřit a tak různě … a tak dobře nám tak, neměli jsme prodávat ty svý kupónový knížky za pakatel, že jo?  Von ten Klausík to myslel s náma lidma dobře. Kdo mohl vědět, že nám po tý revoluci změknou mozky, že jo? Jen nevím, jak to vysvětlím vnukovi jednou. Budu nejspíš muset včas  umřít, aby mě nechtěl konfrontovat … jako.. „babi a kde máš ty tu svojí knížku?...


A aby toho nebylo málo, pípá mi na displeji u auta kontrolka na olej. Po opravě. Nejspíš budu chodit pěšky. Už těm opravářům nedám ani kačku! Myslím, že maj ty vynucený závady nějak naprogramovaný. Dneska je to hlava, za měsíc brzdy, za další znovu hlava, to aby měl člověk hlavu jako balón… přemýšlím, kde jsme udělali chybu, že vyplouvaj na povrch čím dál větší kreténi…


Jak je možný, že když jsem si za zdaněný prachy koupila starej oprejskanej barák, musím za něj ještě platit daň.. z nemovitosti....mojí!… komu, proč?!... a zase ze zdaněnejch peněz. Jak je možný, že nám napálí plynaři ke spotřebě ještě nějaký regulační poplatky, ve kterých se nikdo nevyzná  a dph a bůhvíco ještě… jak je možný, že platíme vodný i stočný a a a… seru na to, jdu si udělat kafe…  ještě mi proletí hlavou, kam budeme chodit hrát poker, když kouřit se bude smět jen ve vyhrazených místnostech… v tý naší zaplivaný hospodě by musel vyhrazenou místnost postavit majitel na střeše nejspíš… a to jsem začala vyhrávat.

A  ještě jedna věc mi nejde z hlavy. Jak může někdo vyjít s deseti tisíci měsíčně? To by mě vážně zajímalo…


Navečer jsem vyrazila do Terezína. Nervy jsem si zklidnila v jednom z příkopů. Fakt jsem tam seděla a čekala a říkala si, ty vole holka, buď ráda, že žiješ a žes to nezažila a tvoje děti taky ne. Furt to tam trčí z těch příkopů a zdí, furt!   Přijela paní Kuchařová, chudák je po operaci plotýnky, já po dvou infarktech… nosili jsme tu hlínu po deseti kilech do mýho pípajícího autíčka… a já byla spokojená a ona byla spokojená… jen jsme byly kapku splavený.... a najednou auto pípat přestalo, jako by si řeklo, kašlu na to, ať má děvče nějakou radost chvíli.


U vrat mě vítalo hovno jako cep. Mávla jsem rukou, obešla ho a pomaličku polehoučku vytahala těch dvě stě kilo hlíny z auta do chaloupky. Nakrmila jsem kočky, vytáhla kocourovi z kožichu brok. Ani nepíp, chudák postřelenej.  Jo,jo, kamaráde, to je daň za to, že jsme světový… a šla jsem spát.


No a ráno mám v poště zprávu od velmistra, že jsem taky píča. Jo,jo, nejspíš jsem, protože jináč bych byla už dávno někde jinde… a nemusela se ovládat a dělat, že je to normální, protože bejt slušnej už se nenosí a člověk musí bejt sprostej a hnusnej… a hlavně, aby se báli … Lidi se prostě musej bát sprosťáků a gaunerů, tunelářů,  a všech těch kreatůr, co si říkaj taky lidi… držet hubu a krok, dokud nezkapou. Tak!


Jdu si udělat dnes poslední kafe a vypínám ten posranej počítač.

Sorry, ale říkals, že mě obohatíš… hovno!


20 názorů

Aru
13. 05. 2022
Dát tip

suprově podaný, byl jsem obohacen ;)

svět je šílený místo, plný magorů, co si budem povídat, tak to prostě je, ale slunce pořád svítí a stromy kvetou, tak co :)


lawenderr
13. 05. 2022
Dát tip

pořád obohacuješ :) bys koukala, jaký je to furt stejný, jen ten regulační poplatek už dorazil a co olej ... ! Vidělas naftu? Ale pěkno tu i tak, s tebou ... když si člověk krošku zanadává :) ...


já teda pamatuju i slovník slovensko-vojenský, tam poměr slušných a sprostých byl asi 5:95


Kolobajda
30. 05. 2016
Dát tip

Nechej slovník slovníkem... dyť to do naší reality patří. Například havířský slovník, tak to je poměr slov slušných ke sprostým 50 : 50. Něco o tom vím...   : )


agáta5
30. 05. 2016
Dát tip

kolobajdo, děláš mi taky radost, dikes... trošku ten slovník vylepším :)


Kolobajda
30. 05. 2016
Dát tip

Není nad volné pokračování "někdo se tutově zbláznil..."    Opravdu máš talent na vystižení současné problematiky, její podstaty a následků. I když někdy trošku přisprostle, ale přesto s citem, vystihuješ a stylizuješ "drsnou ironii dnešních dnů". A z tvých řádek je cítit lehkost psaní. Děláš mi radost děvče.   : -))   /***


agáta5
27. 05. 2016
Dát tip

jj. vím, vím :)


over
26. 05. 2016
Dát tip

ani nevíš, jak mi tvé dílko káplo do noty...no - možná víš :)*


agáta5
26. 05. 2016
Dát tip

stázko, ale néé, jen vypouštím páru, je to docela dobrá terapie :))

baby, dikes :) 

čudlo, i tobě


MKbaby
26. 05. 2016
Dát tip
Foukám na Tvoje babí, agáto. Nebreč, hovad je sice dost, ale i tak je život krásnej. Fakt :-)

Čudla
26. 05. 2016
Dát tip

/*


agáta5
26. 05. 2016
Dát tip

jojo, heslo se mi líbí :))) gabi, je mi takový blízký :)))


gabi
26. 05. 2016
Dát tip

nebreč agáto :)* ja viem, že nebrečíš...to bude naše tajné heslo, dobre? :)


agáta5
26. 05. 2016
Dát tip

dikes, že jste se stavili a trochu mi pofoukali bebí :))))


když jsem chodil na mosteckou průmyslovku, říkali nám kantoři, že zásoby uhlí vydrží do roku 2020...v té době přímo pod okny školy vybuchovaly nálože a likvidovalo se celé staré město (když nepočítám pár vilek pod Hněvínem a čtvrtě, co se postavily v 50 letech).

připadalo mi to tenkrát podobné, jako když nacisti vypalovali Lidice, jen v mnohonásobně větším měřítku. Dnes je na místě bývalého města jezero...jen kostel poodjel (to bylo slávy, jak se komunisti starají o kulturní dědictví, ani nevadilo, že otočili oltářem, takže kostel nemohl být znovu vysvěcen...) a stojí dál.

pak jsem se odstěhoval...tak držím palce, agáto.

 


okoloidúci
26. 05. 2016
Dát tip

... keby som ma vlastnej koži nezažil, tak neuverím, že text "celkově o houně" dokáže obohatiť a potešiť, díík :) *


Gora
26. 05. 2016
Dát tip

Smutné i vtipné. Rozumím ti. Obohatilas mne:))) a na magory kašli./T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru