Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Století nevyhnutelných tras

27. 05. 2016
8
17
1798
Autor
Movsar

Milka ve stanici Muzeum

Svůj ohon barvou hýčká, už ho má jak pramen mlíčka. Třeba se jmenuje Milka. Nevíme. Stanicí Muzeum jde s plnotučným výrazem, hlavu pyšně vztyčenou co alpský štít. A muži? Jak telátka mají žíznit!


O svádění

Digitální technika z nás dělá děti. Metro, holka k třicítce. Na velikém displeji svého příručního telefonu posunuje obrázky. Kdyby si namísto toho slinila prst a koukala po mužích, byla by dítě, a nebyla by dítě. Ale hra na svádění už není v módě. Byli jsme svedeni technikou k poslušnosti příkazu: Enjoy life!


Století nevyhnutelných tras

Už se šňůrují, automoto hodina nabírá vrchu. Barrandovský most stojí, budou online referovat rozhlasoví dýdžejs. A dodají: Pokud můžete, vyhněte se trase. Problém je, že dnes už se nelze vyhnout trasám. Jsme vrženi do světa neúprosně nalinkovaného systémem. A ani pátek odpoledne na tom nic nezmění. Století nevyhnutelných tras.


Právo květnového deště

V kancelářích ještě zuří brainstorming a kávové dýchanky v kuchyňkách, Prahu už ale vzal lehký krapot květnového deště. A protože má právo stékat do výstřihů dam, pranic se nestará o nějaký byznys plán. 


Prázdný eskalátor

Co znamená běh prázdného eskalátoru? Energie obětovaná modernosti. Tuna železa a gigawatty elektřiny jako doutnající zápalná oběť fetišům současnosti: rychlosti, výkonnosti, pohodlí, pokroku. A ten je tak velký, že už není potřeba žádného obřadníka, vše je řízeno dálkově. Být nepřítomný a zároveň být online, i o tom vypovídá ta zvláštní věc, prázdný eskalátor.  


17 názorů

Movsar
28. 05. 2016
Dát tip

díky vám, přátelé, za čtení (konferenciér by zvolil ještě jinačí slovo, třeba - pozornost) a zprávy. motýle, ty jsi fajn vtipálek, ta malá dialektická úvaha mě pobavila.


Dobrá věc! 

Plynule se čte i pobaví.

Člověk si místy říká, "Jo, to jo"

a jen souhlasně pokyvuje hlavou. :)*


nevyhnutelné vyhýbání se trasám...

ve středu jsem se seznámil s Blankou a jinou trasu už nechci...


Kyna
27. 05. 2016
Dát tip

Kontinuální izotopy mutují savčí buňky k nepoznání. Termolog, ukažte mi termolog. Nastává doba kyberapatie.


Gora
27. 05. 2016
Dát tip

Tak příště: nasliněný prst a vyladit kukuč do úsměvu, Stázko:))  /T.


MKbaby
27. 05. 2016
Dát tip

Sem se uklepl. Průzkumu, pochopitelně :-D


MKbaby
27. 05. 2016
Dát tip

Vzhledem k mému luznému zjevu jsem na okukování dámami zvyklý :-D Je tedy fakt, že MHD, konkrétně tramvaj (pro Brňáky: šalinu), používám pouze v nočních hodinách při cestě z universitní knihovny po přečtení mnoha svazků těžké literatury a tak není výsledek mého przkumu zcela korektní :-)


Movsar
27. 05. 2016
Dát tip

asi budou. ale neboj, zůstane to malým tajemstvím dopravního prostředku.


Movsar
27. 05. 2016
Dát tip

budou. ale budou moc rádi.


Movsar
27. 05. 2016
Dát tip

ano, přimlouvám se!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru