Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Borcení digitální fotografie

29. 05. 2016
7
11
1559
Autor
Movsar

Borcení digitální fotografie

Digitální fotografii v tisku blednou barvy, posmutněl v nočním rozhlase fotograf a historik Birgus. Žádná nevydrží déle než pár desítek let. Pravda média: zajít jako život, nezůstat tu déle než člověk, co se na ni směje. Vědí tohle všichni ti rozsévači obrázků s mobily v rukách? Pokud ano, jsme uvnitř blízkého setkání třetího druhu: takové množství smířených tvůrců mandal, stavitelů předem se bortící babylonské věže svět dosud nepoznal.


Žij naplno!

Žiju svůj život naplno. Věta dunící blbostí. A přesto hit současnosti. Kdo by se jí stavěl, ten je označen za podivína, podvratnou existenci, v nejlepším případě za nudného člověka. Tu větu stvořil dozorce nad konzumenty (majitel neviditelné ruky trhu) a uložil jim ji jako heslo, něco na způsob hlášení vězňů při sčítácích ráno, v poledne a večer. Aneb poslušně hlásím, že žiju svůj život naplno!


Elektronické fosilie

Pobyt v elektronickém porostoru je jako chůze sněhem: všude samé stopy. Roztaje někdy tenhle sníh? Máme ještě nějakou šanci, že po nás nezbudou tisícovky důkazů, jakkoli nezajímavých? Dříve byl otisk dílem umělce nebo zločince, dnes je otisk dílem okamžiku, chronickou záležitostí. Ještě jedna metafora: žijeme v době okamžité přeměny elektronických projevů ve fosilie. I tato miniatura, bez ohledu na to, že bude okamžitě zapomenuta, zkamení jako trilobit. 


11 názorů

na FB jsou i odvážnější tšexty... :D


Movsar
31. 05. 2016
Dát tip

díky, tady na tom webu se shodneme, ale zkuste tohle napsat na fcb. :-)


Postřehy jsou zajímavé a v mnohém i pravdivé. /T


žít naplno je fráze, která má pro každého jiný význam, bohužel, poplatně dnešní době je to hodně o užívání si, nikoliv žití

nechci zabřídat do filosofických úvah

krátká zastavení se mi moc líbila, trefností namířenou do slabin dnešního života

dávám T* a přeji všem, aby mohli žít naplno podle svých představ


prohlížením fotek v mobilu nebo v počítači se připravujeme o romantiku přehrabování v krabicích se starými fotkami...to, že už barvy nebudou úpně odpovídat, po pár desítkách let zas nehraje takovou roli.

Vrátily se gramodesky, třeba se z minulosti vrátí i další věci, co si nezaslouží zapomenutí...


Lnice
30. 05. 2016
Dát tip

takže se vrátit k základům, prostě jenom žít....-)


žijeme v době okamžité přeměny elektronických projevů ve fosilie.

Bravo mistře! Líp už to snad ani vyjádřit nelze. ke druhému odstavci bych přidal ještě heslo: jdi do mínusu!


Movsar
30. 05. 2016
Dát tip

goro, spíš právě nežitým naplno. jakmile člověk začne žít naplno, na podstatné věci už není čas.

mkbaby: obávám se, že to heslo je falešné a má zastřít fakt, že lidé už neví, co znamená žít, ale jen co znamená užívat si.


gabi
30. 05. 2016
Dát tip

áno, bejby


MKbaby
30. 05. 2016
Dát tip

Žít život naplno nemusí nutně znamenat jen pouhou nezřízenou konsumaci podsouvanou nám reklamami, potažmo tou neviditelnou rukou trhu. Žít život naplno podle mne znamená neválet se, pracovat a věnovat se rodině, zkrátka nenechat si život protékat mezi prsty... :-)


Gora
29. 05. 2016
Dát tip

Chytrá zastavení, jestli to nebude tím životem žitým naplno:))))

Pokusím se nezapomenout ihned,, a tím nevytvořit trilobita.    /T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru