Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Stezka historií Buštěhradu

01. 06. 2016
0
0
664
Autor
Zbornik

Celorepublikový festival Májový svět se v červnu přesouvá do Buštěhradu.  Hned v pondělí 6. června 2016 jsou zváni rodiče s dětmi na dětské odpoledne s čarodějnicí Zubejdou, připravené pro děti od šesti do deseti let. 

Sraz bude u místní pošty v 13.45 hodin (Kladenská 271). Dětští účastníci by se měli dostavit v čarodějnických kostýmech, v nichž vyrazí na komentovanou prohlídku zajímavých míst naučné Stezky historií Buštěhradu.

Doprovázet je bude organizátorka celé akce Anna Holeyšovská ze ZŠ a MŠ Oty Pavla Buštěhrad. Během putování zazní vyprávění o králi, nadpřirozených bytostech, chodbách v podzemí i o rybnících Oty Pavla. Součástí programu je také prohlídka barokní budovy, v níž v současnosti sídlí místní ZUŠ. Na účastníky čekají u rybníků v místě zvaném Na Babkách (kde se jinak koná každoroční dubnový slet čarodějnic) soutěže, zábavné hry a ochutnávka dobrot z čarodějnické kuchyně.

Buštěhrad má bohatou historii spojenou s nevšedními osobnostmi a událostmi českých i evropských dějin. Jedna ze dvou buštěhradských základních škol nese jméno Oty Pavla, známého prozaika, novináře a sportovního reportéra. Součástí této školy je zájmové zařízení, školní družina, která využívá ke svým aktivitám nejen unikátní historické jádro města, ale nabízí žákům širokou škálu dalších činností. V rámci pořadu Stezky historií Buštěhradu spojí tyto své aktivity se zábavně pojatým putováním za bohatou a zajímavou historií i současností města.

Po buštěhradské etapě festivalu budou maskota – čarodějnici Zubejdu hostit další místa jako Sedlčany, Černošice, Vlachovo Březí, Nová Včelnice a Vonoklasy. 
Více informací o festivalu najdete na http://www.majovysvet.cz


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru