Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zličínská Hirošima

01. 06. 2016
10
10
1499
Autor
Movsar

Malé úvahy v próze.

Studnice němoty

Tohle metro je němé. Je to studnice němoty. Lidé po sobě hledí na mnoho způsobů, z nichž žádný nemá znamenat nic dobrého. Dokonce i ti, co hledí do země, displeje nebo novin, tak činí s vražedným výrazem. Odvolací soud potvrdil trest Kramnému, čte v zítřejších novinách statný muž. Kdo by v téhle společnosti ale nevraždil? dala k dobru jeho obhájkyně a zaslala soudu vyúčtování svého palmáre.


Prohlášení Hradu

Prezident Zeman se nechal slyšet, že nezná textaře Horáčka. Asi nikdy nebyl s cizí ženou v cizím pokoji.


Zličínská Hirošima

Jídelna v Ikei. Žena v růžovém tílku si nese tácek s pečínkou, hlavu nakloněnou, jak mezi tváří a ramenem svírá mobil. Telefonuje a vybírá místo. Sedne si, aby si po chvíli přesedla. Člověk jako hyperaktivní otrok volby. Stovky gaučů, tisíce povlečení, polštářků a rámečků na fotografie z kokosových ostrovů; multifunkční telefon a neomezené volání; nekonečné menu s nápojem zdarma. Atomový hřib konzumní bomby a z něj, jako nesmrtelný Terminátor, vystupuje žena v zářivě růžovém tílku. Za Hirošimu se Američané omluvili. Omluví se jednou i za tohle?


Telefonisti

Nejraděj by telefonovala celé dny, celé prázdniny by provolala. Sedí v tramvaji a plká, ženská středního věku. Jak Iloně šmikla šaty a klukovi koupila plyšového vlka. A k večeři prý koupila veku. Už to víme všichni. Jako na cigarety i na krabičky od telefonů by měli tisknout varování: Nekontrolované užívání telefonu vede ke zblbnutí.


10 názorů

Marcela.K.
04. 06. 2016
Dát tip

Neomluví...nakonec, proč? Kdo nechce, sedí doma na terase s nohama na stole ;-)


tesat do kamene, čéče. fakt moc dobrý.


agáta5
02. 06. 2016
Dát tip

už se jen usmívám, páč co se dneska děje, je snad jen sen a já se zase vzbudím a svět bude v pořádku :)

do osmi večer telefon zvednu, po osmý maj všichni na světě smůlu. Nikdo mi už nevolá hihi, vědí to a respektují.


MKbaby
01. 06. 2016
Dát tip
Jo ! Tip :-)

MKbaby
01. 06. 2016
Dát tip
Jo ! Tip :-)

plyšový kardinál? hmm...


IQ nick
01. 06. 2016
Dát tip

Když jedu v autobusu a poslouchám ty hlasité a často dosti přiblblé telefonáty, tak mám vždycky chuť přidat nějakou poznámku nebo postřeh, protože mám pocit, že i tak jsem přímým účastníkem hovorů těch neznámých lidí..... :-)))) a toho vola z hradu komenzovat nechci.


Velké T za vše, ale tu poslední jsem prožila v reálu. Jen ten vlk tam nebyl. Škoda, zeptala bych se, kde ho sehnala.    /T


Gora
01. 06. 2016
Dát tip

:-)))   a za Cizí ženu obzvláštní  /T.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru